Αλ. Τσίπρας: Μπορεί να ψάχνεις για εξοπλιστικά και να βρεις κι αλλά πράγματα, όπως μίζες του χρηματιστηρίου

Αλ. Τσίπρας: Μπορεί να ψάχνεις για εξοπλιστικά και να βρεις κι αλλά πράγματα, όπως μίζες του χρηματιστηρίου

Σε απειλές προς τον Κώστα Σημίτη και την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εναντίον του Γ. Παπαντωνίου. Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός «έδειξε» ενδεχομένως ότι ο πρώην πρωθυπουργός να αποτελεί τον πραγματικό του στόχο.

«Ψάχνοντας όλο και κάτι βρίσκει κανείς. Μπορεί να ψάχνεις για εξοπλιστικά και πέραν των αυτονοήτων να βρει κι αλλά πράγματα. Να προκύψουν μίζες από την περίοδο των χρηματιστηρίων», τόνισε χαρακτηριστικά, έχοντας παραδεχτεί ότι ενδεχομένως να έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα, αποδεικνύοντας έτι περαιτέρω ότι ο κ. Σημίτης αποτελεί πρόσωπο... ενδιαφέροντος, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνω την αγωνία κάποιων φαντασμάτων που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσουμε. Και μέχρι τότε δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω».

Λίγο νωρίτερα είχε απαντήσει σε όσους του καταλογίζουν ότι αποφάσισε την σύσταση προανακριτικής για λόγους εντυπωσιασμού, μιλώντας για ανοησίες, δεδομένου ότι «δυστυχώς από τέτοιες υποθέσεις πλέον κανείς δεν εντυπωσιάζεται». «Η μαγκιά του "ε και σιγά τι έγινε" απορρέει από την ανοσία των πολιτών», σημείωσε ο πρωθυπουργός και ισχυρίστηκε ότι ναι μεν είναι καλοδεχούμενη η θετική ψήφος των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «αλλά αυτό δεν σας ξεπλένει».

«Δεν ξεπλένετε η στάση που κρατήσατε όλα αυτά τα χρόνια. Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η τοξικότητα που ποτίσατε την κοινωνία», τόνισε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «το να πέσει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις αποτελεί ηθική δέσμευση και πολιτική υποχρέωση».

Την ίδια ώρα, καταλόγισε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στην Φώφη Γεννηματά αμηχανία, σιωπή και φυγομαχία, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν βρέθηκαν σήμερα στη Βουλή. Ξέχασε, βέβαια, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ανειλημμένες υποχρεώσει στην Μάλτα και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ακόμα προανήγγειλε πως «η μάχη για τη διαφάνεια δεν σταματάει στον Γιάννο Παπαντωνίου, υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις όπως είναι η Novartis και όλες οι υποθέσεις που έχουν να κάνουν με το πάρτι στο χώρο της υγείας. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι την ερχόμενη επόμενη εβδομάδα θα γίνει στη Βουλή η συζήτηση για την εξεταστική για τα θέματα της υγεία και σε αυτή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «δεν θα είναι τόσο άνετοι όσο σήμερα». «Όσο έχουμε την πλειοψηφία στη βουλή, όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Υπερψηφίστηκε η πρόταση

Υπερψηφίστηκε η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Συνολικά ψήφισαν 268 βουλευτές, με τα έγκυρα ψηφοδέλτια να είναι 259 (8 άκυρα, ένα λευκό). «Ναι» είπαν 252, «Όχι» 3, ενώ βρέθηκαν και 4 «Παρών».

Να σημειωθεί ότι η παράδοση του σχετικού πορίσματος, όπως ανακοινώθηκε, εντός τριών μηνών από τη συγκρότηση της επιτροπής.

Αλέξανδρος Διαμάντης