Με προσωπικές επιθέσεις και κινδυνολογία το «φίνις» για τις εκλογές

Με προσωπικές επιθέσεις και κινδυνολογία το «φίνις» για τις εκλογές

Από «δημοσκόπηση» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του μετατρέπει ο Αλέξης Τσίπρας τις Ευρωεκλογές της Κυριακής, κινδυνολογώντας στη σημερινή του ομιλία από το Αγρίνιο ακόμα και για τη μονιμότητα των μέτρων που ο ίδιος εξήγγειλε.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «την Κυριακή ψηφίζουμε για την διατήρηση ή για την ακύρωση των μέτρων, κινδυνολογώντας για ακύρωση των μέτρων της κυβέρνησής του, «αν στις Ευρωεκλογές δεν δοθεί καθαρό μήνυμα», όπως τόνισε ο ίδιος.

«Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ψήφος εμπιστοσύνης στα θετικά μέτρα, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει ψήφο ακύρωσης των μέτρων», επέμεινε ο κ. Τσίπρας.

«Την Κυριακή, δεν ψηφίζουμε απλά για το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές. Ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και μακριά από τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές, για το αν θα διατηρηθούν τα θετικά μέτρα ή αν καταργηθούν», θέλοντας να αποσείσει τον χαρακτήρα «δημοσκόπησης» που είχε αποδώσει στην εκλογική μάχη της Κυριακής..

Ο κ. Τσίπρας, αφού αναφέρθηκε στο πακέτο των μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση, σημείωσε ότι τα μέτρα "απαιτούν και την έγκριση του ελληνικού λαού για να διατηρηθούν. Χρειάζεται να τα εγκρίνει στην πράξη ο ελληνικός λαός. Χρειάζεται να αποτρέψει τον κίνδυνο, αυτά τα θετικά μέτρα να μείνουν στα χαρτιά».

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο κάνοντας αναφορές σε «ασφαλιστικό Πινοσέτ» και «σαμποτέρ», αλλά κάνοντας αναδρομή στη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και υποστηρίζοντας πως «προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια εμπόδια [...]» και πως «βρίσκονταν απέναντι μας κάθε φορά που η κυβέρνηση πετύχαινε νίκες υπέρ των πολλών», με τον κ. Τσίπρα να επιμένει στο να αποκαλεί «13η σύνταξη» το επιδοματικού χαρακτήρα βοήθημα στους συνταξιούχους, λίγες μέρες πριν τις κάλπες.