Αλ. Τσίπρας: «Άντε μην τα πάρω» - Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στην ΚΟ

Αλ. Τσίπρας: «Άντε μην τα πάρω» - Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στην ΚΟ

Ηλεκτρισμένη ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας διαφώνησε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ενώ σε κάποια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φανερά εκνευρισμένος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με τη φράση «άντε μην τα πάρω στο κρανίο». Διαψεύδει το περιστατικό ο Σωκράτης Φάμελλος. 

Αιτία της έντασης υπήρξε η διαφωνία για το αν υπάρχει ατζέντα στη συνεδρίαση, ενώ λάδι στη φωτιά έριξαν και οι βουλευτές της επαρχίας έφεραν στην επιφάνεια το ζήτημα της καταβολής του 40% της αποζημίωσής τους στο κόμμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr στο τέλος της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα ο απερχόμενος διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, θέλησε ως είθισται να ανοίξει τον κατάλογο των ομιλητών με τον τέως υπουργό Οικονομικών, όμως να παίρνει το λόγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των παρεμβάσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την απορία του για την ατζέντα της συνεδρίασης, πως δεν είναι προσδιορισμένη για να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων του. Άλλες πληροφορίες τον ήθελαν ενοχλημένο και από τις διαρροές των ονομάτων για την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το λόγο πήρε αμέσως μετά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να τόνισε «σε όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν» πως κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση. Σχετικά με τα προτεινόμενα πρόσωπα φέρεται επίσης να διευκρίνισε πως δεν αποτελούν αντικείμενο της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά δικές του εισηγήσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημείωσε πως αυτός είναι ο λόγος που τα ονόματα δόθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να μην υπάρξουν διαρροές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια κάλεσε τους βουλευτές να τοποθετηθούν πάνω στα ζητήματα της ατζέντας που άνοιξε ο ίδιος και αφορούσαν και την επόμενη ημέρα από τις εκλογές, πώς θα κινηθεί το κόμμα αντιπολιτευτικά κλπ.

Οι τοποθετήσεις πολλών στελεχών που ακολούθησαν και τα πολλά και εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που έμπαιναν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας φαίνεται να προκάλεσαν και μια νέα παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να υπενθυμίσει πως η ατζέντα είναι συγκεκριμένη και τέθηκε από τον ίδιο στην εισήγησή του. Η αναστάτωση και ο θόρυβος μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας και η παρέμβαση ενός βουλευτή πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ακουστεί, «μίλα πιο δυνατά, δεν ακούμε» φέρεται να του είπε, προκάλεσε τον περαιτέρω εκνευρισμό του κ. Τσίπρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε: «Άντε μην τα πάρω στο κρανίο», συμπληρώνοντας πως υπάρχει ατζέντα και ότι δεν πρέπει να κάνουν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν.

Όσον αφορά τους βουλευτές της περιφέρειας στην πλειοψηφία τους φέρεται να έβαλαν θέματα οικονομικής φύσεως προς το κόμμα. Πιο συγκεκριμένα - και σε αρκετά υψηλούς τόνους σε κάποιες περιπτώσεις - δήλωσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πως διαφωνούν με την καταβολή του 40% των αποδοχών τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τη παραχώρηση του δεύτερου επιστημονικού συνεργάτη τους στην Κουμουνδούρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τις διαμαρτυρίες των συγκεκριμένων βουλευτών το λόγο πήρε ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης που επεσήμανε πως οι δεσμεύσεις, όλων των υποψηφίων που μπήκαν στις λίστες, προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένες και γνωστές, αποτελούν προϋπόθεση για ένταξη στα ψηφοδέλτια και πρέπει να τηρηθούν. Η νέα γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, φέρεται στην τοποθέτησή της να δικαιολόγησε τους βουλευτές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρώντας να βρεθεί μια μέση λύση.

Κάνοντας τον απολογισμό των εκλογών, πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Δώσαμε μια δύσκολη μάχη, μια μάχη στην οποία ο αντίπαλος ήθελε, σχεδίαζε, επεδίωκε, τη συντριβή μας. Αλλά δεν τα κατάφεραν», επισήμανε. Προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖα θα ψηφίσει τον υποψήφιο της ΝΔ για την προεδρία της Βουλής κώστα Τασούλα, αλλά και δυναμική αντιπολίτευση τόσο στην Βουλή όσο και στους δρόμους του αγώνα όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαψεύδει ο Σωκράτης Φάμελλος

Διέψευσε ο Σωκράτης Φάμελλος την ύπαρξη ηλεκτρισμένου κλίματος αλλά και την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση «άντε μην τα πάρω στο κρανίο» στην ΚΟ του κόμματος ο κ. Φάμελλος απάντησε ως εξής:

««Δεν έγινε κριτική και δεν απάντησε σε κριτική ο Αλέξης Τσίπρας. Απλά ένα τμήμα της αίθουσας ζήτησε να μιλάει από την άλλη πλευρά του μικροφώνου γιατί δεν ακουγόταν. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, εξάλλου αν δείτε το σύνολο των τοποθετήσεων σας βεβαιώνω ότι δεν υπήρχε τέτοιο κλίμα στην Κ.Ο.».