Αλ. Τσίπρας: Η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τη Βουλή

Αλ. Τσίπρας: Η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τη Βουλή

Η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τη Βουλή, ενώ θα προχωρήσει και ο εξορθολογισμός των σχέσεων κράτους - Εκκλησίας, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, επισημαίνοντας ότι η χρονιά που έρχεται είναι «μία χρονιά ελπίδας, αισιοδοξίας, προσδοκίας και δημιουργικότητας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως το 2019 «θα είναι η χρονιά της μεγάλης αναβάθμισης του διεθνούς κύρους και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές στερέωμα. Ως δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Στην προσπάθεια αυτή, επισήμανε ο πρωθυπουργός, σημαντικό βήμα είναι η συμφωνία των Πρεσπών, «που θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, κλείνοντας έναν άγονο τριακονταετή κύκλο αδράνειας που κόστισε πολύ στην πατρίδα μας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως με τη κύρωση της Συμφωνίας «η Ελλάδα προστατεύει επιτέλους τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον ηγετικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Όσον αφορά τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως αυτός θα προχωρήσει, με στόχο την ενδυνάμωση του πνευματικού ρόλου της Εκκλησίας, «την εξασφάλιση από κάθε άποψη του κλήρου, και ταυτόχρονα την διασφάλιση του ρόλου της Πολιτείας, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος».

Δείτε το βίντεο: