Αλ. Τσίπρας: Η 13η σύνταξη είναι στο ψηφοδέλτιό μας

Αλ. Τσίπρας: Η 13η σύνταξη είναι στο ψηφοδέλτιό μας

Μια ημέρα μετά την αναφορά του ότι ο συνταξιούχος θα πρέπει να γνωρίζει πως «η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει», ο Αλ. Τσίπρας από τη Λάρισα επανέλαβε πως «η 13η σύνταξη είναι στο ψηφοδέλτιό μας», σε μια ομιλία όπου συνέχισε την προσπάθεια να εκμεταλλευθεί το προεκλογικό επίδομα όπως και τις παροχές που εξήγγειλε στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών.

Ο κ. Τσίπρας δίνοντας στην κάλπη των Ευρωεκλογών χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνησή του, τόνισε ότι την Κυριακή «καλείται ο λαός να εγκρίνει στην κάλπη τα μέτρα στήριξης» που ο ίδιος εξήγγειλε, υποστηρίζοντας ότι «η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και τα μέτρα ελάφρυνσης».

«Το δίλημμα της ευρωκάλπης δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα αλλά με ποια πολιτική θα κυβερνηθεί η χώρα…», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στέλνοντας το μήνυμα ότι σε αυτές τις εκλογές «ψηφίζουμε για να μη γυρίσουμε ποτέ ξανά πίσω στις μνημονιακές πολιτικές». τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της ομιλία του στα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα, ο κ. Τσίπρας είπε πως «δεν είναι παροχές αυτά που δίνει σήμερα η κυβέρνηση, είναι οι θυσίες του λαού αυτές που επιστρέφονται».

Από τα πυρά του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγαν οι δημοσκοπήσεις, τις οποίες σε μια προσπάθεια να τις υποβιβάσει, από τη στιγμή που όλες δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, τις χαρακτήρισε ως «δημοσκοπήσεις της συμφοράς»

«Ο Κάμπος σήμερα ακυρώνει τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς, δεν υπάρχει αμφιβολία μετά την παρουσία σας εδώ για το ποιος θα γελά και ποιος θα κλαίει το βράδυ της Κυριακής», είπε ο πρωθυπουργός παρόλο που μιλούσε στη... μισή κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπως εξαρχής ήταν ο σχεδιασμός των διοργανωτών με την τοποθέτηση της εξέδρας σε τέτοιο σημείο ώστε να μην είναι διαθέσιμη όλη για το κοινό.  

Παίρνοντας αφορμή από συνθήματα των συγκεντρωμένων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε πως το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, ποιος θα κυβερνά τη χώρα θα το αποφασίσει ο λαός, όχι οι μιντιάρχες και οι δημοσκόποι.