Αλ. Τσίπρας: H ψήφος στις ευρωεκλογές άνοιξε την όρεξη στους δανειστές

Αλ. Τσίπρας: H ψήφος στις ευρωεκλογές άνοιξε την όρεξη στους δανειστές

Να εγείρει φόβους στους πολίτες ενόψει των επερχόμενων εκλογών επιχείρησε με δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι η ψήφος του λάου άνοιξε την όρεξη στους δανειστές της χώρας και ότι τώρα εξετάζουν νέα προγράμματα λιτότητας για τη χώρα.

Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «πριν τις εκλογές, έχοντας επίγνωση του ρίσκου είπα την αλήθεια στο λαό, ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της κοινωνίας. Σήμερα επιβεβαιώνονται όλα. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη στο παλαιό κατεστημένο και στις Βρυξέλλες να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας, δηλαδή στο να μπορέσουν σήμερα οι Έλληνες να δρέψουν σήμερα τον καρπό των θυσιών, να το δουν τα αποτελέσματα στην καθημερινότητα, στην τσέπη τους».

«Έφτασαν στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Είχαν εγείρουν τέτοιο θέμα από 2014, τότε που ήταν υπουργός Εσωτερικών ο κ. Μητσοτάκης, προτού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχθεί καμία απόλυση», συνέχισε και πρόσθεσε ότι «η όρεξη αυτή άνοιξε γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να μιλάει για το 1 προς 5, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Με αυτά τα δεδομένα είναι λογικό να ανοίγει η όρεξη σε ορισμένους και σκέφτονται πάλι προγράμματα λιτότητας».

Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, «η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνιο, να βγει σε ξέφωτο χάρη στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο κύκλος, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και τις λιτότητας», και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι «ο μόνος δρόμος για να μην γίνει αυτό είναι οι επιλογές των Ελληνίδων και των Ελλήνων στις εκλογές τους της 7ης Ιουλίου».