Αλ. Τσίπρας: Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ φταίνε τα... ΜΜΕ

Αλ. Τσίπρας: Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ φταίνε τα... ΜΜΕ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στα «κυρίαρχα ΜΜΕ» απέδωσε την ευθύνη της ήττας στις εκλογές ο Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος ενώ παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ για επιχείρηση άλωση του κράτους.

«Τις πρώτες παρεμβάσεις σας θα τις ζήλευε η κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία και ίσως και η κυβέρνηση Μπολσονάρο στην Βραζιλία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για ξεκάθαρα αντισυνταγματική διάταξη σχετικά με την αποπομπή της Βασιλικής Θάνου. «Γιατί δεν το λέτε καθαρά. Σας ενοχλεί που η επιτροπή ελέγχει σοβαρές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και το καρτέλ στη διανομή Τύπου. Γιατί δεν λέτε ότι θέλετε να εξυπηρετήσετε μονοπωλιακά συμφέροντα. Και σας έπιασε ο πόνος αν η κυρία Θάνου είναι πολιτικά ουδέτερη ενώ την ίδια στιγμή γιατί δεν λέτε το ίδιο για την Τράπεζα της Ελλάδας. Εκεί ο διοικητής που εσείς ορίσετε, δεν φέραμε καμία αντίρρηση. Γιατί δεν λέτε το ίδιο για τον κ. Ζαγορίτη;», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, προστατεύοντας την «εκλεκτή» του.

Παράλληλα, επιχείρησε να «σώσει» μια ακόμη εκλεκτή του, την γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου. «Τι κακό έκανε ο επιθεωρητής μήπως επειδή ερεύνησε τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΟ και της Novartis», αναρωτήθηκε σχετικά.

Επανερχόμενος στην οικονομία και την άλωση του κράτους, τόνισε ότι η ΝΔ είχε απορρίψει το σχέδιο που προέβλεπε τη μείωση πλεονασμάτων κατά 1%, εκτιμώντας ότι αυτή θα είναι η αιτία που θα αναγκαστείτε στον επόμενο προϋπολογισμό να περάσετε μέτρα λιτότητας. «Κάνατε όμως σοβαρή προετοιμασία για να στήσετε ένα κομματικά ελεγχόμενο κράτος. Μετατρέπετε το πρωθυπουργικό γραφείο σε λεβιάθαν με στρατιές μετακλητών. Υποβαθμίζετε ελεγκτικά σώματα, καταργείτε το θεσμό του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, παρεμβαίνετε απροκάλυπτα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού», προσέθεσε.

Σε ότι αφορά, δε, το Ελληνικό ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι παρά τα δήθεν χατίρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη «αν ο επενδυτής δεν έχει λεφτά δεν θα επενδύσει»! «Που θα τους βάλετε τους ουρανοξύστες; Μέσα στην θάλασσα; Τι ακριβώς θέλει η εταιρία; Αλλά σας λέω να γνωρίζετε ότι όσα χατίρια και να κάνετε στον επενδυτή αν δεν έχει λεφτά να επενδύσει δεν γίνεται τίποτα. Είχατε πει την πρώτη εβδομάδα θα δούμε μπουλντόζες, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, την στιγμή που ισχυριζόταν ότι η κυβέρνησή του προχώρησε την επένδυση!

Επιπροσθέτως μίλησε για fake news από πλευράς ΝΔ. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε το θράσος να πει ότι ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποφυλακίστηκε λόγω του ποινικού κώδικα,  όπως και ο Α.  Φλώρος. Σε διαφορετική γραμμή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει τους μετακλητούς αλλά τους αυξάνει. «Δήθεν μειώνετε τους μετακλητούς, αφού από τις 4 θέσεις μετακλητών για κάθε Yπουργό, τις κάνετε 8. Ότι εσείς δήθεν, μέσα σε 10 μέρες, εξασφαλίσατε πρόσβαση σε 155.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς ενώ η απόφαση υπήρχε ήδη, με συγκεκριμένο ποσό ύψους 270 εκατ., από τις 30/5/2019», δήλωσε και κάλεσε τον Γ. Βρούτση να έρθει και να πει ένα όνομα που πήρε 24.00 ευρώ επί των ημερών μας. «Ένα όνομα να πει γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», σημείωσε.

Θυμίζοντας, δε, παλαιότερες εποχές, όπου κατηγορούσε μονίμως τα ΜΜΕ ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έχασε τις εκλογές εξαιτίας τους! Μάλιστα, υπερασπίστηκε εκ νέου τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι κανένα μέσο ενημέρωσης, «ούτε καν η ΕΡΤ», δεν είπε για τα 21 σκάνδαλα που δήθεν αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός. «Είδα μεγάλη αμηχανία στο ακροατήριο και τσιμουδιά στα δελτία των ειδήσεων», τόνισε και απευθυνόμενος στη ΝΔ, υποστήριξε: «Μην αισθάνεστε ότι είστε πανίσχυροι γιατί δεν υπάρχει αντίλογος στα κυρίαρχα ΜΜΕ. Και αυτή είναι η αιτία που βρίσκεστε σε αυτά τα έδρανα. Η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και εκδικείται. Τα ψέματα και τα fake news έχουν κοντά ποδάρια» κατέληξε.

Επίθεση εξαπέλυσε και στον γγ Τουρισμού, Γ. Λούλη τον οποίο χαρακτήρισε «ταμία του ιδρύματος Μητσοτάκη»! «Το αστείο είναι ότι όλα αυτά επιχειρείτε να τα παρουσιάσετε με το περιτύλιγμα του φιλελευθερισμού, ενώ έχετε μαζέψει στην κυβέρνησή σας όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ. Υπουργοί σας χαρακτηρίζουν ψυχικά νοσούντες τα στελέχη του αντιστασιακού αγώνα», κατέληξε.