Αλ. Τσίπρας για παραίτηση Λοΐζου: Δεν έχω ενημερωθεί για να απαντήσω

Αλ. Τσίπρας για παραίτηση Λοΐζου: Δεν έχω ενημερωθεί για να απαντήσω

Ανενημέρωτος δήλωσε ο πρωθυπουργός για την παραίτηση τη Μυρσίνης Λοΐζου, από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη του «Φιλελεύθερου» ότι εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της, η οποία και πέθανε το 2007.

Μετά το τέλος της Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση της Μ. Λοΐζου και απάντησε ως εξής: «Δεν έχω ενημερωθεί ακόμη. Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω. Δεν έχω ενημέρωση αυτή τη στιγμή».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πληροφορίες φέρουν την Μυρσίνη Λοΐζου να έχει μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την ανακοίνωσή της παραίτησής της και να έχει συζητήσεις με στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού σχετικά με το ζήτημα που αποκάλυψε η εφημερίδα Φιλελεύθερος και αφορά την είσπραξη της σύνταξης της μητέρας της μετά τον θάνατό της και για 69 μήνες.

Η κα Λοΐζου στην επιστολή παραίτησής της κάνει λόγο για δύο ξεχωριστές υποθέσεις και επιτίθεται στα Μέσα Ενημέρωσης, στη Νέα Δημοκρατία και συνολικά στην αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό.