Αλ. Τσίπρας: Επίθεση στη ΝΔ για το Σκοπιανό από το  βήμα του Εconomist

Αλ. Τσίπρας: Επίθεση στη ΝΔ για το Σκοπιανό από το  βήμα του Εconomist

Οι επιθέσεις κατά της ΝΔ και οι αναφορές στη συμφωνία για το Σκοπιανό, που θα υπογραφεί την Κυριακή στις Πρέσπες, κυριάρχησαν στην ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο του Economist.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε την Ν.Δ για τη στάση της, καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης για το γεγονός πως δεν στήριξαν τη συμφωνία υποστηρίζοντας πως αυτό οφείλεται σε «μικροπολιτικά παιχνίδια».

«Δεν πετυχαίνουν τίποτα παραπάνω από το να εκπροσωπούν την Ελλάδα του χθες, την Ελλάδα της αποτυχίας, της μιζέριας, της χρεοκοπίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως η αντιπολίτευση επικρίνει της προσπάθειες της κυβέρνησης να λύσει το ζήτημα αυτό προκειμένου «να κρύψει τις δικές της αποτυχίες».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως «ιστορικής σημασίας» επιτυχία τη συμφωνία και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν για την Ελλάδα, κυρίως στον οικονομικό τομέα.

Μάλιστα υποστήριξε πως το Σκοπιανό «στερούσε την ικανότητα της χώρας να αναλάβει τον “ηγετικό ρόλο” που της αναλογεί» στην ευρύτερη περιοχή ενώ ταυτόχρονα «άφηνε διάπλατα ανοιχτό τον δρόμο» σε τρίτες χώρες να εξυπηρετούν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα, φωτογραφίζοντας με τον τρόπο αυτό την Τουρκία.

Επίσης μίλησε για τις προοπτικες ανάπτυξης που ανοίγουν για την Θεσσαλονίκη από την εξέλιξη αυτή σημειώνοντας πως δίνεται η δυνατότητα να μετεξελιχθεί σε «οικονομική» και «επιχειρηματική» πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την οικονομία και ανέφερε ότι πλέον η χώρα αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, η κρίση αντιμετωπίζεται και τα δεδομένα που διαμορφώνονται είναι ευνοικά για όλους.

Τέλος κάλεσε του δανειστές να αποφασίσουν στο Εurogroup ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Φωτογραφία: Intimenews