Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, 22:04
Τελευταία ενημέρωση: 22:07

-A +A

Αλ. Τσίπρας: Επίθεση σε Μητσοτάκη, Στουρνάρα και επίκληση των παροχών

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, 22:04
Τελευταία ενημέρωση: 22:07
Αλ. Τσίπρας: Επίθεση σε Μητσοτάκη, Στουρνάρα και επίκληση των παροχών
-A +A

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Νέα Δημοκρατία και τον Γιάννη Στουρνάρα από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά την ομιλία του στα Τρίκαλα, επικεντρώθηκε στις παροχές υπενθυμίζοντας με έμφαση τα περί χρημάτων που μπαίνουν στο πορτοφόλι των πολιτών.

«Αν οι πολίτες δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική μας κανείς διευθυντής τράπεζας και κανείς τεχνοκράτης δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει τα μέτρα αυτά. Αν όμως ψηφιστεί το ψηφοδέλτιο που γράφει κατάργηση της 13ης σύνταξης, κατάργηση του οκτάωρου, κατάργηση του πενθήμερου, θα είναι μήνυμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής. Κάποιοι ανακήρυξαν τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό από τη μέρα που εκλέχθηκε στην ηγεσία της ΝΔ, ανεξαρτήτως αν έχει το ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός,  αλλά και πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος», τόνισε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γ. Στουρνάρα.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει ένα πρόγραμμα που είναι πιο σκληρό και από αυτό του ΔΝΤ και το πρόγραμμα αυτό θέλει να εφαρμόσει αν αναλάβει την εξουσία.

Σχολιάζοντας την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα επιδόματα είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει τι είναι τα 100 και τα 200 ευρώ, ούτε να παίρνει κάποιος 300 ευρώ το μήνα.

Από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι αυτή η υποδοχή και η συμμετοχή του κόσμου «αποδεικνύει ότι ζούμε τις μέρες εκείνης της εβδομάδας του Ιουλίου του 2015 (σ.σ. το δημοψήφισμα), που όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε όμως και στα «θετικά μέτρα», όπως τα αποκαλεί η κυβέρνηση, με αφορμή και την σημερινή καταβολή της 13ης σύνταξης: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί μόλις μπορέσαμε δώσαμε τη 13η σύνταξη, μια ανάσα αξιοπρέπειας». Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη για να προστατεύσει το εισόδημα τους.

Αναφερόμενος στις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το νομό Τρικάλων, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως από 51 εκατομμύρια που ήταν την περίοδο 2010-1014, αυξήθηκαν σε 151 εκατομμύρια την τελευταία τετραετία.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι «κοράκια καιροφυλακτούν για να ακυρώσουν τα φιλολαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και αναφερόμενος εμμέσως στη ΝΔ είπε ότι αν βρεθεί πλειοψηφικό το ψηφοδέλτιο της τότε το μήνυμα στις ελίτ θα είναι ένα μήνυμα αμφισβήτησης της πολιτικής μας. «Μέχρι τώρα παίζαμε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο θα σκοράρουμε και θα κερδίσουμε» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα