Αλ. Τσίπρας: Διαφορετική η κάλπη των εθνικών εκλογών

Αλ. Τσίπρας: Διαφορετική η κάλπη των εθνικών εκλογών

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πεπεισμένος στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών «γυρίζει» καθώς όπως υποστήριξε οι εθνικές εκλογές είναι μια διαφορετική κάλπη στην οποία ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποιος θα τον κυβερνήσει.

«Δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο είναι ένας άλλος αγώνας. Είναι μία τελείως διαφορετική αναμέτρηση και όσοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα θα βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις»,ανάφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Στις εκλογές βγάζουμε κυβέρνηση, το διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είπε.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι ο ίδιος ποτέ δεν κρύφτηκε από τον ελληνικό λαό, σχολιάζοντας το ότι τελικά δεν πραγματοποιήθηκε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο δημόσιος τομέας έχει συρρικνωθεί σημαντικά και ότι πλέον χρειάζεται ενίσχυση σε συγκεκριμένους τομείς, για τις οποίες όπως υποστήριξε υπάρχει συμφωνία με τους εταίρους για μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση από τον δημόσιο τομέα.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται οι ζωές και το μέλλον μας, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και μιλώντας για το ζήτημα της πιστοληπτικής γραμμής  πρόσθεσε: «Τα 37 δισ. είναι αποθεματικό εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τα μνημόνια ήταν να συγκεντρώσουμε αυτά τα χρήματα». Υποστήριξε ότι η ΝΔ σχεδιάζει επιστροφή στο μνημόνιο μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης. Σε παρατήρηση ότι το διέψευσε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν διέψευσε ότι θα δώσουν χρήματα στις τράπεζες και πρόσθεσε ότι τα «έχουν πει όλα και τα έχουν διαψεύσει όλα. Την επομένη των εκλογών θα μπορούν να επικαλεστούν ότι τα είχαν πει».

«Φτάνει πια με αυτές τις τράπεζες, έχουν φάει το μεδούλι της ελληνικής κοινωνίας και “χόρταση” δεν έχουν. Πόσα λεφτά θα δώσουν πια στις τράπεζες, πόσες κεφαλαιοποιήσεις θα κάνουν;» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι η Κομισιόν έχει πεισθεί ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019 επιτυγχάνονται με δεδομένες τις φοροελαφρύνσεις.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «πολιτικοί απατεώνες» να ντυθούν «Μακεδονομάχοι» αλλά ότι πάντα είχε ως στόχο το πατριωτικό συμφέρον.