Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, 22:30
-A +A
Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά

Με... ανεβασμένους τόνους ξεκίνησε την προεκλογική του ομιλία στη Δραπετσώνα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη», ενώ επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει τη δυνατότητα να καλύψει τη διαφορά των 500.000 ψήφων» με την οποία έχασε στις Ευρωεκλογές από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ανησυχία των αντιπάλων του ενόψει των εθνικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι η λογική  της ψήφου των πολιτών στις εθνικές κάλπες, «όπου αποφασίζουμε για τη ζώη μας», είναι διαφορετική.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα κερδίσει», «ανησυχεί και γι' αυτό έσπευσε να ανασύρει από τα συρτάρια του ένα παραμύθι με Δράκο», όπως χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών τον Αύγουστο με απλή αναλογική, αν δεν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΝΔ από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. .

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «τα όμορφα λόγια περί ενότητας και συνεργασίας και ομοψυχίας αντικαταστάθηκαν τώρα από λόγια αλαζονείας» και έστρεψε τα πυρά του και στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας: «Λυπάμαι, κ. Γεννηματά, όσο απλόχερα κι αν σπεύσατε να τον στηρίξετε, αποτύχατε».

Ο κ. Τσιπρας πρόσθεσε ότι προκήρυξε πρόωρες εκλογές βάζοντας πάνω από τους κομματικούς σχεδιασμούς, το συμφέρον της χώρας, ώστε «να μην έχουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, αλλά να έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή για να συνεχίσει η χώρα την πορεία της προς τη κανονικότητα», όπως υποστήριξε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 26/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα