Αλ. Τσίπρας: «Ατυχής στιγμή» για την κυβέρνηση το Μάτι

Αλ. Τσίπρας: «Ατυχής στιγμή» για την κυβέρνηση το Μάτι

«Ατυχή στιγμή» χαρακτηρίζει την εθνική τραγωδία στο Μάτι με την εκατόμβη νεκρών ο πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια φυσική καταστροφή ανάλογη του παρελθόντος και υποστηρίζοντας ότι λάθη έγιναν αλλά οφείλονταν στην αγωνία και στη στεναχώρια από το μέγεθος της. Σε συνέντευξή του στο «popaganda» ο κ. Τσίπρας εμμένει ακόμα στη στήριξή του στον Π. Πολλάκη και αποκαλεί την κυβέρνησή του «κλάση ανώτερη».

Ειδικότερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη συμπλήρωση της εθνικής τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας ο Αλέξης Τσίπρας την χαρακτήρισε ως «ατυχή στιγμή» της κυβέρνησής του τη φονική τραγωδία, θυμίζοντας εν μέρει τι έλεγε η τότε Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που είχε κάνει λόγο «για στραβή, που έτυχε στη βάρδια μας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, αφού αρχικά υποστήριξε ότι διαχειρίστηκε τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κι έπειτα, έλυσε το Μακεδονικό πρόσθεσε εν συνεχεία πως υπήρξαν και άτυχες στιγμές της κυβέρνησής του. «Είχαμε φυσικά κι άτυχες στιγμές. Το Μάτι, ας πούμε. Το οποίο δεν παύει να είναι μια φυσική καταστροφή που έχει τύχει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις όπως συνέβη με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το 2007», τόνισε.

Ερωτηθείς αν κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο επικοινωνιακός χειρισμός της καταστροφής στο Μάτι και «έσπασε» ο συναισθηματικός δεσμός που είχαν οι ψηφοφόροι του 2012 και του 2015, απάντησε: «Όχι. Λάθη μπορεί να έγιναν. Από την αμηχανία μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής κι από τη στενοχώρια στην οποία βρισκόμασταν»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο Παύλος Πολάκης, αλλά και ο διακοπές του σε κότερο. «Τα tweets του Πολάκη καταλαβαίνω ότι είναι θέμα αισθητικής που ενόχλησε πολύ κόσμο», σημείωσε και αναφερόμενος στις διακοπές του είπε: «Είναι θέμα διαφορετικού ήθους ότι πάω διακοπές ένα σαββατοκύριακο και γίνεται τεράστιο ζήτημα; Θα μου πεις, βεβαίως, ότι η κοινή γνώμη δε μας αντιμετωπίζει με τα ίδια κριτήρια σε ζητήματα ηθικής – δεν είναι δα κι ένα πεδίο για το οποίο παινεύονται οι προηγούμενοι».

Μιλώντας για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, είπε ότι υπάρχουν πολλές και αλληλεπικαλυπτόμενες αιτίες. «Εγώ εστιάζω στα βασικά: Πρώτα και κύρια, μετά από 4 χρόνια ακόμα κι εκείνοι που μας πιστώνουν την έξοδο από το μνημόνιο, μας χρεώνουν ότι δεν το κάναμε όσο γρήγορα ήθελαν και δεν το κάναμε χωρίς επιπλέον πόνο».

Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά από το 2012 και μετά «έφτασε από το 4 στο 36%, αναπτύσσοντας μια πολύ ισχυρή σχέση με την κοινωνία αλλά όχι ακόμα οργανωτικούς δεσμούς», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Όταν του επισημάνθηκε ότι μετά τις ευρωεκλογές το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει κάτι σαν «έρχεται να κυβερνήσει ο κακός Δρακουμέλ», ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ πάντως ο μπάρμπα-Στρουμφ δεν έρχεται. Να είστε σίγουροι γι' αυτό».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη δική του κυβέρνηση ως κλάσεις ανώτερη από τις κυβερνήσεις Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου, Παπαδήμου. «Από αυτές δηλαδή που μπορεί να συγκριθεί, κυβερνήσεις μη κανονικότητας σε περίοδο μνημονίων», ανέφερε.