8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Αλ. Τσίπρας: Άνθρωποι πεθαίνουν και οι ημέτεροι πλουτίζουν

Αλ. Τσίπρας: Άνθρωποι πεθαίνουν και οι ημέτεροι πλουτίζουν
Eurokinissi

Υποστηρίζοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών γυρίζει την πλάτη στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στην Κοζάνη προκειμένου να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πανδημία και τις επιπτώσεις της φθάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι «άνθρωποι πεθαίνουν και οι ημέτεροι πλουτίζουν».

Για να υποστηρίξει τη στάση της πλειοψηφίας μίλησε για δημοσκοπήσεις πραγματικές που γίνονται στα καφενεία και τους δρόμους σημειώνοντας πως οι περισσότερες από τις άλλες είναι στημένες...

Στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί προκειμένου να «δέσει» όπως είχε αναφέρει ο ίδιος τη σχέση με την κοινωνία ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στην Κοζάνη όπου και πάλι αναφέρθηκε στο θέμα της πανδημίας και της ακρίβειας σημειώνοντας ότι για όλα αυτά ευθύνεται η κυβέρνηση και η ανικανότητα του πρωθυπουργού.

«Δεν πάει άλλο με δαύτους, με αυτούς που μας κυβερνούν» είπε υποστηρίζοντας πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε «δεν ήταν αναπότρεπτες» και να καταλήξει λέγοντας ότι «η χώρα χρειάζεται ηγεσία με αποφασιστικότητα, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη». Σύντομα ανέφερε αυτή η κυβέρνηση «θα αποτελεί παρελθόν για τον τόπο» προσθέτοντας πως σήμερα «η κοινωνία βράζει».

Χωρίς να διευκρινίσει πώς θα τεθεί εκτός η σημερινή κυβέρνηση και επαναλαμβάνοντας όλα όσα υποστηρίζει καθημερινά για την πανδημία και την ακρίβεια εμφανίσθηκε να δηλώνει πως «άνθρωποι πεθαίνουν και οι ημέτεροι πλουτίζουν» επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την επένδυση της ηγεσίας της Κουμουνδούρου στις επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι συνεχείς αναφορές στους νεκρούς συνοδεύθηκαν και από «διαπιστώσεις» στις οποίες προχώρησε όπως για παράδειγμα ότι «σε όλη την Ευρώπη υπάρχει επιβάρυνση των νοσοκομείων, αλλά μόνο στη χώρα μας και ενδεχομένως σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπως η Ρουμανία, βιώνουμε τριτοκοσμικές σκηνές στα νοσοκομεία. Μόνο στη χώρα μας έχουμε 150 πρόχειρα διασωληνωμένους ασθενείς έξω από τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Πουθενά αλλού».

Κατήγγειλε εκ νέου τα Μέσα Ενημέρωσης χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις που πολλές φορές, όπως είπε παρουσιάζονται, στημένες και στην προσπάθειά του να απευθυνθεί στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «αληθινές δημοσκοπήσεις» που γίνονται στα καφενεία και στους δρόμους θυμίζοντας περιόδους της δεκαετίας με τα μπλε και πράσινα καφενεία.

Στην Κοζάνη πάντως μοίρασε εκ νέου αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και σεισάχθεια ως προς τα χρέη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν στην πανδημία εμφανίζοντας ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει μέχρι και εισόδημα έκτακτης ανάγκης για κάθε άνεργο.