Αλ. Φλαμπουράρης: Ο Πετσίτης ήταν κάποιος που τυχαία φωτογραφιζόταν μαζί μας

Αλ. Φλαμπουράρης: Ο Πετσίτης ήταν κάποιος που τυχαία φωτογραφιζόταν μαζί μας

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Προσπάθεια να πείσει πως ο Μανώλης Πετσίτης ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο για το σύστημα της Κουμουνδούρου και του Μεγάρου Μαξίμου, κατέβαλε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης επιχειρώντας μάλιστα να δείξει πως δεν υπάρχει καμία σχέση με τον ίδιο και κυρίως με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρά τις αποκαλύψεις για τους στενούς δεσμούς του στενού φίλου και συνεργάτη του Νίκου Παππά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Φλαμπουράρης θέλησε να δείξει ότι πρόκειται για άγνωστο πρόσωπο που απλά βρέθηκε δίπλα στον πρωθυπουργό αλλά και τον ίδιο κατά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και να ταυτίστει την περίπτωσή του με αυτές οπαδών ή άλλων που βγάζουν φωτογραφίες με στελέχη στα γραφεία ή ακόμη και στο δρόμο.

«Κύριε Χατζηδάκη αν είστε στο δρόμο ή στα γραφεία σας και σας βγάλει κάποιος μια φωτογραφία δεν είναι ντροπή σας να βγαίνετε και να λέτε αυτά. Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού η φίλος του Φλαμπουράρη κάποιος ο οποίος βρέθηκε όταν κερδίσαμε το 2015 να είναι δίπλα μας και να του έχουν βγάλει μια φωτογραφία. Το καταλαβαίνετε αυτό; Αν σας βγάλω εγώ φωτογραφίες τι θα λέτε ; Καταλαβαίνετε τι λέτε μη με εκνευρίζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σταθάκης νωρίτερα τον είχε χαρακτηρίσει… παρατρεχάμενο, ενώ έχει δηλώσει ότι δεν τον γνωρίζει. Αντιθέτως ο Νίκος Φίλης έχει δηλώσει πως γνώριζε τον Μανώλη Πετσίτη ως βοηθό του Νίκου Παππά αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως απαιτούνται και περαιτέρω εξηγήσεις μετά τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Φλαμπουράρης πάντως επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση. «Οι δικοί μας δεν έχουν περάσει ούτε απέξω από τα δικαστήρια, οι  δικοί  σας είναι από ισόβια  μέχρι πέντε χρόνια. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ και  Νέας Δημοκρατίας είναι  που έφερε τη χώρα στον γκρεμό το κατάλαβε ο ελληνικός λαός γι' αυτό και μας ψήφισε. Θα προσπαθήσουμε να μην τον  απογοητεύσουμε. Τα  καταφέραμε, βγήκαμε εκτός μνημονίου και τώρα αρχίζει η ανορθωτική πορεία. Αυτό είναι που σας ενοχλεί, αυτό  είναι που δεν περιμένατε», είπε για να του απαντήσει ο Α. Γεωργιάδης λέγοντας: «Φιλοκαλούμεν γαρ μετ/ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας»!

Υπενθυμίζεται πως ο Μανώλης Πετσίτης, όπως έχει αποκαλυφθεί κυκλοφορούσε στην Κουμουνδούρου φτάνοντας και μέσα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα ως βοηθός του Νίκου Παππά. Την εποχή εκείνη, της Αντιπολιτευσης, τον γνώριζαν άλλωστε όλοι αφού ακολουθούσε διαρκώς τον νύν υπουργό και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Εμφανίζεται μάλιστα να βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών του Ιανουαρίου και να μετέχει και στις προβλέψεις που έκαναν κορυφαία στελέχη της σημερινής κυβέρνησης μεταξύ των οποίων και ο σημερινός πρωθυπουργός.

Επίσης, το ίδιος πρόσωπο φωτογραφίζεται με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του δεύτερου στην Κουμουνδούρου το βράδυ και των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Φωτογραφίες από εκείνο το βράδυ δείχνουν στο γραφείο του Αλεξη Τσίπρα μόνο κορυφαία στελέχη της κυβερνησής του. Και τον Μ. Πετσίτη.