Αλ. Χαρίτσης: Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Αλ. Χαρίτσης: Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Την ετοιμότητα του υπουργείου Εσωτερικών στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών ακόμα και αν αυτές συμπέσουν με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

«Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα» είπε ο υπουργός Εσωτερικών σε ερώτηση σχετική με τα σενάρια πρόωρων εκλογών, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της. Ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών δεν μπορεί να συναρτάται με τεχνικά, αλλά με πολιτικά κριτήρια, είπε, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, προσθέτοντας: «Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της για να ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την αποκατάσταση των μνημονιακών αδικιών, με συγκεκριμένα μέτρα και να μπορέσουν οι έλληνες πολίτες να αισθανθούν όλο και περισσότερο, ότι η χώρα έχει μπει σε μία νέα φάση».

Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι όσο τα αποτελέσματα των μέτρων ελάφρυνσης της κυβέρνησης γίνονται περισσότερο αντιληπτά, τόσο μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών στρωμάτων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουν και θα τον στηρίξουν ξανά. Η προσπάθεια αυτή, είπε, θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με νέα μέτρα, όπως είναι η ρύθμιση των οφειλών στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στους Δήμους. «Όλες οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕθ έχουν γίνει νόμος του κράτους και οι πολίτες βλέπουν σιγά σιγά τις θετικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους και στην τσέπη τους», σημείωσε.