Αλ. Χαρίτσης: 12.500 προσλήψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση - «Δεν είναι προεκλογικές»

Αλ. Χαρίτσης: 12.500 προσλήψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση - «Δεν είναι προεκλογικές»

Στις προσλήψεις προσωπικού στους δήμους και στις περιφέρειες, που φτάνουν τις 12500, εκ των οποίων οι 11.000 είναι πριν τις εκλογές, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελούν προεκλογικές προσλήψεις.

Όπως ανέφερε, μετά τον διαγωνισμό για οκτώ χιλιάδες και πλέον προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (καθαριότητα, ύδρευση κλπ) που ολοκληρώνεται, έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ένα τριετές πλάνο 1.500 προσλήψεων επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στους ΟΤΑ, με ιδιαίτερη έμφαση στους μικρούς και απομακρυσμένους δήμους.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στο ήδη νομοθέτημα για την πρόσληψη με νέο διαγωνισμό περισσότερων από 3.000 εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Εν ολίγοις, δεν κάνουμε προεκλογικές προσλήψεις, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των ίδιων των αυτοδιοικητικών φορέων και καλύπτουμε συστηματικά και με προγραμματισμό σε βάθος χρόνου, τις μεγάλες ανάγκες των ΟΤΑ, όπως οι ίδιοι τις προσδιορίζουν», υποστήριξε και πρόσθεσε πως όλες οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ με ανοικτές, διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες.