Αλ. Αλαβάνος: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολύ μεγάλο έρωτα με τις υπουργικές καρέκλες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 12:20
-A +A
Αλ. Αλαβάνος: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολύ μεγάλο έρωτα με τις υπουργικές καρέκλες

Στην εκτίμηση ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν «πολύ μεγάλο έρωτα του ΣΥΡΙΖΑ με τις καρέκλες τους» και για τον λόγο αυτό δύσκολα θα θυσιάσουν 2-3 μήνες, προκειμένου να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές, προχώρησε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Θέμα 104,6» ο Αλέκος Αλαβάνος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό φάσμα «είναι πιο δεξιά από τη ΝΔ» και έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο έρωτα του ΣΥΡΙΖΑ για τις υπουργικές καρέκλες» για τον οποίο «δύσκολα θα θυσιάσει 2-3 μήνες» προκειμένου να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές.

Αντιδρώντας στον χαρακτηρισμό «μέντορας» για τον ίδιο όσον αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αλαβάνος παρατήρησε ότι «εγώ δεν έχω διδάξει ποτέ ότι μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα και να κάνουμε τα αντίθετα από ό,τι θέλει ο λαός».

Εξέφρασε, παράλληλα, την κατανόησή του κόσμου «για την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η έννοια της αριστεράς έχει καταποντιστεί με την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στον χώρο της αριστεράς εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει μια σύγκλιση, είμαστε στη φάση των ζυμώσεων, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ενωτική παρουσία που δεν θα περιορίζεται στο χώρο των οργανώσεων των κινημάτων της αριστεράς».

Κατά τον ίδιο, τέλος, «είναι τερατώδες η Ελλάδα να ξεπερνάει το πλεόνασμα 3,5% και να βλέπετε την Ιταλία, με τα δικά της προβλήματα, να αρνείται από κόμμα πολύ συντηρητικό να αρνούνται να μειώσουν το έλλειμμά τους στο 2%».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα