Αλ. Αλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρoσέβαλε την Αριστερά

Αλ. Αλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρoσέβαλε την Αριστερά

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος για την στάση απέναντι στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, μιλώντας για «πρωθυπουργό με Γερμανίδα μπέιμπι σίτερ», ενώ τόνισε ότι το μεγαλύτερο ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι ποιος βρίσκεται πιο δεξιά, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Το Σχέδιο Β κάνει μια προσπάθεια να γίνει συνεννόηση και συμπαράταξη πολλών δυνάμεων ώστε να προβληθεί μια εναλλακτική λύση στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Αλαβάνος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δυστυχώς ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, παρά μονόν ότι την προσέβαλε και την καταξίωσε. Βλέπουμε ότι έχει πάρει μέτρα, όπως την παράδοση της διαχείρισης της περιουσίας στους ξένους χειρότερα από την ΝΔ», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος. 

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, «η κυρία Μέρκελ έρχεται σε μια φάση παρέμβασης στα πολιτικά θέματα της χώρας. Έρχεται σε μια χώρα που αμφισβητείται η δυνατότητα πλειοψηφίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και που έχει αρχίσει εκλογική περίοδος».

Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε δε ότι «η κ. Μέρκελ δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή μιας συμφωνίας που δεν αποβλέπει απλώς να λύσει ένα πρόβλημα μεταξύ δύο γειτόνων, αλλά είναι ένα μέσο για την είσοδο άλλης μιας βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», γεγονός που ο ίδιος κρίνει ως αρνητικό. 

«Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε από τις πιο δουλικές κυβέρνησης μετά την ανεξαρτησία της χώρας με την επανάσταση του 1821. Έχουμε καθαρή επέμβαση ξένου παράγοντα στα εσωτερικά της χώρας μας. Ο ερχομός της Μέρκελ αποβλέπει στο να δώσει μια ώθηση και εμπιστοσύνη στους βουλευτές που καιροσκοπούν», ανέφερε ο κ. Αλαβάνος.

Ήρθε η καγκελάριος της Γερμανίας που είναι η αρχιτέκτοντας των σχεδίων της Τρόικας που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία. Το θέμα είναι να μιλάει ένας πρωθυπουργός και να λέει ότι «μέχρι εδώ είναι το όριό μας»», πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.

«Η αποχώρησή μου από τον συνασπισμό ήταν μια προειδοποίηση από μέρους μου για το τι μέλει γενέσθαι, αλλά αυτά ανήκουν στην ιστορία», επεσήμανε ο κ. Αλαβάνος. 

Εκτίμησε δε «Το κύριο θέμα είναι η Ελλάδα να απαοκτήσει πάλι την υπερηφάνεια της, ο Ελληνας την αυτοπεποίθησή του. Στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση δυνάμεων που θα υποστηρίζει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης», εκτίμησε ο κ. Αλαβάνος. 

Τέλος, ερωτηθείς για την εκτίμησή του περί πιθανού διαζυγίου Τσίπρα - Καμμένου, ο κ. Αλαβάνος απάντησε: «Πιστεύω ότι είναι τόσο εκφυλισμένο αυτό το κοινοβούλιο ώστε δεν αποκλείεται είτε από το Ποτάμι είτε από τους ΑΝΕΛ να υπάρξει πλειοψηφία και στις Πρέσπες και στην ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν το αποκλείω, καθώς πιστεύω ότι τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ήθη έχουν ξεπέσει όσο ποτέ».