Αισιόδοξος για ευρύτερες συναινέσεις ο Τ. Θεοδωρικάκος

Αισιόδοξος για ευρύτερες συναινέσεις ο Τ. Θεοδωρικάκος

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αισιόδοξος ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών θα λάβει 300 ψήφους εμφανίστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Να σημειωθεί ότι η κατάθεση του θα πρέπει να αναμένεται αμέσως μετά από την περάτωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης την προσεχή Δευτέρα.

«Είμαι αισιόδοξος γιατί τα κόμματα στέκονται με υπευθυνότητα και όπου υπάρξουν ζητήματα θα γίνουν παρεμβάσεις και νομοτεχνικές βελτιώσεις», ξεκαθάρισε προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς και συμφωνία επί του άρθρου 54 του Συντάγματος που βρίσκεται στα υπό αναθεώρηση άρθρα!

Παράλληλα, ο ίδιος μίλησε για ώρα ευθύνης και πρόκληση, ώστε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές. «Θα είναι πολύ καλό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά, την ώρα που οι  επαφές του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου με τους εκπροσώπους των κομμάτων έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ώρες με το βάρος να πέφτει κυρίως στο ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά πιθανό είναι για τους νέους κάτω των 30 ετών, αυτοί δηλαδή που ανήκουν στη κατηγορία του brain drain να μην χρειάζονται ΑΦΜ για να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικία τους, αλλά να έχουν οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού (οι γονείς τους για παράδειγμα) φορολογική ενημερότητα. Σε ότι αφορά τον αριθμό των βουλευτών Επικρατείας από ότι φαίνεται θα αυξηθεί από 12 σε 15.