Αιχμές στα εθνικά θέματα από Β. Λεβέντη

Αιχμές στα εθνικά θέματα από Β. Λεβέντη

Επίθεση τόσο στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι « πιέσεις προς την δικαιοσύνη υπάρχουν και από τις δυο πλευρές». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «οι συζητήσεις στη Βουλή μοιάζουν ως θέατρο του παραλόγου».

«Αν ακούγαμε τον κ. Τσίπρα θα αισθανόμασταν ότι είμαστε σε μια χώρα με λυμένα προβλήματα , που λειτουργούν οι νόμοι και τα πάντα και είναι τρελοί όσοι αισθάνονται χάλια», σημείωσε ο κ. Λεβέντης κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τα θέματα της δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ παρεμβάσεις και πιέσεις στη δικαιοσύνη και αντίστοιχα το ίδιο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΝΔ. Είναι ένα σάπιο καθεστώς. Αυτή είναι η Ελλάδα δυστυχώς».

Ακόμα, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την απλή αναλογική» αλλά και ότι ενώ μιλά για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής, 15 μήνες που είναι στην εξουσία δεν έχει κάνει τίποτα.

«Είστε κυβέρνηση. Τι σας εμποδίζει να προχωρήσετε; Όπως η σουπιά ρίχνει το μελάνι για να θολώσει τα νερά έτσι προσπαθεί και η κυβέρνηση με την συζήτηση, να παραπλανήσει ότι πατάσσει τη διαπλοκή. Κυνηγήστε την. Ποιος σας εμποδίζει; Αποτελέσματα θέλει η κοινωνία. Ο κόσμος κουράστηκε μαζί σας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κάλεσε επίσης τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, να πάρει ξεκάθαρη θέση για το όνομα των Σκοπίων, σημειώνοντας ότι ενώ «ήθελε να απομακρυνθεί ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το μεταναστευτικό Γιάννης Μουζάλας γιατί είπε τη λέξη «Μακεδονία», δεν είπε τίποτα για τη θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας.

Κλείνοντας, ο κ. Λεβέντης μίλησε για κύμα λάσπης που δέχεται το τελευταίο διάστημα μέσα από μια προσπάθεια να παραποιηθούν οι θέσεις του κόμματος του και τόνισε ότι η θέση του ήταν πάντα ίδια και ξεκάθαρη, μια Ελλάδα εντός ευρώ.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης, προσθέτοντας ότι επενδυτές θα έρθουν στη χώρα μόνο αν υπάρξει μια σοβαρή ευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα προχωρήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις και θα τους πείσει.

«Δέχομαι ότι υπάρχουν και σοβαροί στη κυβέρνηση. Όμως δεν θα μακροημερεύσει. Σύντομα θα έρθει άλλο κόμμα. Μην κάνετε λοιπόν πράγματα που προδίδουν τη χώρα», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ