Αιχμές κατά Πολάκη από τον Στ. Κοντονή

Αιχμές κατά Πολάκη από τον Στ. Κοντονή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αποστάσεις από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη πήρε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας με νόημα ότι το τεκμήριο αθωότητας πρέπει να γίνεται σεβαστό απ' όλους και δη από τα δημόσια πρόσωπα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζοντας τον κ. Πολάκη είπε πλέον ότι καθένας θα πρέπει γνωρίζει ότι «όταν προσβάλει θεμελιώδη δικαιώματα βρίσκεται απέναντι  στις πράξεις του και των συνεπειών του».

Αναφερόμενος στη νέα διάταξη σύμφωνα με την οποία κάθε πολίτης μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από το κράτος όταν ένας λειτουργού του καταπατά το τεκμήριο της αθωότητας προσέθεσε με νόημα: « Και ελπίζω να λειτουργήσει παιδαγωγικά για ένα μεγάλο αριθμό δημόσιων προσώπων να προσαρμόζεται  στο γράμμα και το πνεύμα του νόμου»!

Σε ότι αφορά τη διάταξη για το αυτόφωρο στα αδικήματα Τύπου ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του να παραμείνει η διάταξη ως έχει, ωστόσο επισήμανε προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι με τη νέα διάταξη ουσιαστικά παραμένει το ισχύον καθεστώς!

Φωτογραφία intime news