Άγρια κόντρα Γ. Μανιάτη - Χρ. Σπίρτζη στη Βουλή

Άγρια κόντρα Γ. Μανιάτη - Χρ. Σπίρτζη στη Βουλή

Μαλλιά κουβάρια έγιναν σήμερα στη Βουλή ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη. Οι δυο τους αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την παραχώρηση του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Χρήστος Σπίρτζης με ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος κάλεσε τον Γιάννη Μανιάτη να ενταχθεί από τώρα στη Νέα Δημοκρατία. Όπως είπε ήδη, ο κύριος Σαμαράς έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η φράση αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο κύριος Μανιάτης να τιναχθεί από το έδρανό του ζητώντας άμεσα τον λόγο.

«Κύριε υπουργέ, επειδή στα υπόγεια του Μαξίμου όπου καθημερινά πηγαίνετε σας ενδιαφέρει παρά πολύ το μέλλον του ΚΙΝΑΛ, το ΚΙΝΑΛ που αποτελεί για εσάς τον στρατηγικό εχθρό κι αντίπαλο, θα έχει διπλάσιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές», είπε αρχικά με την κόντρα να φουντώνει.

«Χαίρομαι που το λέει αυτό ένας υπουργός που συνεργάζεται άριστα 3,5 χρόνια με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο και συμμετείχε σε ένα υπουργικό με αλληλο-καταγγελίες υπουργών για αδιαφάνεια σε μυστικά κονδύλια και δεν είπατε τίποτα», συνέχισε ο Γιάννης Μανιάτης, με την ένταση να χτυπάει «κόκκινο».

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τις επιθέσεις ένθεν και ένθεν και κορυφώθηκε με την εξής διάλογο:

Σπίρτζης: «Θέλω να του θυμίσω μερικά πράγματα. Υπήρξατε στο άμεσο παρελθόν υπουργός του κ. Σαμαρά».

Μανιάτης: «Υπουργός του ΠΑΣΟΚ ήμουν όπως άλλοι επτά συνάδελφοί μου. Εσείς είστε υπουργός του Καμμένου. Μαθήματα τέτοιου είδους δεν είναι αποδεκτά από εσάς».

Σπίρτζης: «Τώρα θέλετε να γίνετε υπουργός του κ. Μητσοτάκη».

Μανιάτης: «Έτσι κι αλλιώς την καρέκλα που κρατάτε δεν θα την ξαναδείτε γιατί τους γενίτσαρους η ιστορία τους βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας… Είστε χαρακτηριστικό παράδειγμα γενίτσαρου. Συγχαρητήρια που είστε ο υπουργός του κ. Καμμένου».