Αγωγή σε βάρος και του Κ. Κυρανάκη από τον Κ. Βαξεβάνη

Αγωγή σε βάρος και του Κ. Κυρανάκη από τον Κ. Βαξεβάνη

Νέα αγωγή κατά στελέχους της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος μετά την Σοφία Ζαχαράκη ζητά παρομοίως 300.000 ευρώ, ημερήσια χρηματική αποζημίωση 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση «μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως» και ο Κώστας Κυρανάκης.

Παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η υπόθεση της κα Ζαχαράκη, για την οποία ο δημοσιογράφος είχε κινήσει και τη διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον της, ο Κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να ακολουθεί την δικαστική οδό, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να του καταλογίζει ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει πολιτικές κρίσεις.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «ο δικομανής “Κλουζώ” της δημοσιογραφίας και παπαγαλάκι του Αλ. Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, κατέθεσε άλλη μια αγωγή κατά της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα κατά του αναπληρωτή Eκπροσώπου της κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ενημερώνει ότι «όπως και στην περίπτωση της Σοφίας Ζαχαράκη διεκδικεί το “ευτελές” ποσόν των 300.000 ευρώ, ενώ αξιώνει επιπλέον και ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μετανοήσει δημοσίως».

Όπως σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, «φαίνεται ο κ. Βαξεβάνης δεν αρκείται στον πακτωλό των χρημάτων που λαμβάνει από κρατικές διαφημίσεις, αλλά λόγω της αλαζονείας και της απληστίας του επιχειρεί να ποινικοποιήσει πολιτικές κρίσεις», προσθέτοντας χαρακτηριστικά «να τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας».

Καταλήγοντας, τονίζει πως «σε ό,τι μας αφορά δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε, η Νέα Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται, ούτε φιμώνεται. Ραντεβού στην Ευελπίδων».