Αγανάκτηση Ντ. Μπακογιάννη για τις δηλώσεις υπέρ Κουφοντίνα από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Αγανάκτηση Ντ. Μπακογιάννη για τις δηλώσεις υπέρ Κουφοντίνα από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

«Η Δημοκρατία ούτε εκβιάζεται, ούτε εκδικείται, οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους και ισχύουν τη συγκεκριμένη περίπτωση για όλους», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον αρχιτρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, εκφράζοντας παράλληλα την ενόχλησή της για τα όσα ειπώθηκαν, υπέρ του, στη Βουλή από δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» η βουλευτής της ΝΔ διερωτήθηκε «σε ποιο άλλο Κοινοβούλιο έχουν βγει άνθρωποι και έχουν πει αυτά τα πράγματα…» και  αφού εξήγησε πώς για την ίδια είναι ένα δύσκολο θέμα, εξέφρασε εν συνεχεία την αγανάκτησή της για τις δηλώσεις των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό που δεν αντέχω να μην το πω, διότι είχα αποφασίσει να κλείσω το στόμα μου είναι ότι η η χθεσινή εικόνα συναδέλφων στη βουλή, όχι νεαρών παιδιών, αλλά ανθρώπων, ο ένας πρόεδρος της Βουλής και η άλλη καθηγήτρια πανεπιστημίου, περίπου συνομήλικοι που μιλούσαν με τέτοιο πάθος, με έκανε να αναρωτιέμαι αν θα περίμεναν και απάντηση με το ίδιο πάθος από όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους από τον Δημήτρη Κουφοντίνα».

«Να συμφωνήσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία υπάρχει ακόμα η συζήτηση περί τρομοκρατίας και άρα κάτι συμβαίνει, διότι δεν υπάρχει πιο φασιστική αντίληψη από αυτή που λέει ότι εγώ θα αποφασίσω να ζήσω ή αν θα πεθάνεις» είπε η κυρία Μπακογιάννη...

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός επέρριψε ευθύνες για την επικοινωνιακή διαχείριση στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την περασμένη Παρασκευή λέγοντας ότι «όσοι είμαστε πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, καταλάβαμε ότι η συνέντευξη αυτή ήταν λάθος. Η Μενδώνη επικοινωνιακά έκανε λάθος».

Ωστόσο, δεν επιρρίπτει ευθύνες στην ίδια για την επιλογή του προσώπου λέγοντας χαρακτηριστικά, «πώς είναι δυνατόν να απαιτούμε να το ήξεραν οι πολιτικοί όταν δεν ήξεραν ή δεν έλεγαν κάτι από τον στενό κύκλο του Λιγνάδη;». Επισήμανε μάλιστα «θα ζητήσω από την κ. Κονιόρδου αν το ήξερε; Και βεβαίως δεν τα ήξερε... Αν το ήξερε δεν θα ήταν εκεί, δεν θα είχε αυτή τη συμπεριφορά. Πως προσάπτεται σήμερα στον όποιον πολιτικό προϊστάμενο ότι έχει γνώση;».

«Όταν έγινε η επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη τα σχόλια ήταν διθυραμβικά. Μπορείς να είσαι καλός στη δουλειά σου και να κάνεις απεχθείς πράξεις στο βίο σου. Την ώρα που μαθεύτηκε, 6 ώρες μετά του ζητήθηκε να φύγει από τη θέση του, τόνισε η κ. Μπακογιάννη» δίνοντας μία νέα εξήγηση για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, όταν παραιτήθηκε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του εθνικού θεάτρου.

Μιλώντας για την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για «απίστευτη ανωριμότητα του πολιτικού συστήματος». Η υπόθεση Λιγνάδη, είναι ένα μείζον κοινωνικό θέμα σημείωσε, προσθέτοντας πώς «η δημοκρατία βασίζεται στον διάλογο, στην κόντρα ακόμη και στις εντάσεις. Αλλά να βγαίνουν χάστανγκ «ΝΔ Παιδεραστές» είναι ακραίο και επικίνδυνο. Η ζημιά που γίνεται είναι απίστευτη. Δηλητηριάζεις έναν ολόκληρη κόσμο σε λογικές που είναι τρελές».

Χαρακτήρισε παράλληλα, διαδικτυακούς κουκουλοφόρους όσους γράφουν τέτοια λέγοντας ότι και όσα ακούγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ «είναι τρελά».