Αδ. Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση θέλει όλοι οι Έλληνες να μιλούν όπως ο Αλ. Τσίπρας

Αδ. Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση θέλει όλοι οι Έλληνες να μιλούν όπως ο Αλ. Τσίπρας

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Επίθεση στον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου «ντροπιαστικό» και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνηση είναι να «πάνε όλα προς τα κάτω». «Θέλετε αντί να είναι παράδειγμα προς αποφυγή τα ελληνικά που μιλάει ο Τσίπρας να μιλάνε όλοι αυτού του επιπέδου τα ελληνικά και να λέμε είμαστε διάτρητοι σε κάθε έλεγχο και δεν είχαμε τη δαμόκλειο σπάθη», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Εστίασε την κριτική του σε τέσσερα σημεία: στην κατάργηση των λατινικών, τις αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις, στις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ – ΤΕΙ και την κατάργηση των πειραματικών σχολείων. «Έρχεστε σαν τον Μαυρογιαλούρο και τον πολιτικάντη της δεκαετίας του 50' και πάτε να χαϊδέψετε τη φιλοδοξία ενός εκάστου να λέει ότι έχει χαρτί πανεπιστήμιου, μόνο και μόνο λόγω των ευρωεκλογών μήπως πάρετε καμία ψήφο σε αυτές τις περιοχές που κάνετε αυτές τις συγχωνεύσεις», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τα ΑΕΙ, ενώ ιδιαίτερα επικριτικός ήταν αναφορικά με τις πανελλήνιες. Αφού χαρακτήρισε το υπάρχον σύστημα ως το πιο αδιάβλητο, επισήμανε ότι πλέον οι δεν θα γίνονται επί ίσοις όροις.

«Κανένας ποτέ δεν αμφισβήτησε την εγκυρότητας του. Κι εσείς έρχεστε και προτείνετε πανελλήνιες που δεν θα γίνονται πλέον επί ίσοις όροις. Άρα πλήγμα στο μόνο θεσμό που δεν μπορούσε κατηγορήσει κανείς ως διαβλητό», υποστήριξε.