Αδ. Γεωργιάδης: Ξεκινούν οι εργασίες στο Ελληνικό

Αδ. Γεωργιάδης: Ξεκινούν οι εργασίες στο Ελληνικό

Δόθηκε σήμερα η τελευταία απαραίτητη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για το πάρκο στο Ελληνικό, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην αναρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξεκινούν οι εργασίες στο Ελληνικό - Δόθηκε σήμερα η τελευταία απαραίτητη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων».

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο υπουργούς είχε απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις επενδύσεις και το πώς προχωρά το Ελληνικό λέγοντας ότι «οι επενδύσεις δεν είναι στο μηδέν, και ορισμένες αναμένουν τη λήξη της καραντίνας. Ο χρόνος κυλάει μέσα στο πρόγραμμα για το Ελληνικό. Εκκρεμεί το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, στη συνέχεια θα απομείνει η απόφαση του ΣτΕ για την Hard Rock, τη Δευτέρα του Θωμά και μετά θα αρχίσουν οι εργασίες».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφασή του το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων εξέδωσε θετική γνωμοδότηση για την εφαρμογή του άρθρου 67 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α 30) εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και την κατεδάφιση κτισμάτων, εγκαταστάσεων, συνοδών υποστηρικτικών δομών και κατασκευών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου αυτών, απόφαση την οποία χαιρέτισε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.