Αδ. Γεωργιάδης: Τέλος στη συζήτηση για την τροπολογία Παππά μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο

Αδ. Γεωργιάδης: Τέλος στη συζήτηση για την τροπολογία Παππά μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο

Για τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ πως θεωρεί ότι "ο νόμος είναι αντισυνταγματικός".

"Έχω ψηφίσει έτσι και στη Βουλή. Άλλοι συνάδελφοί μου έχουν πει ότι είναι συνταγματικός και τον έχουν ψηφίσει. Μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, που μπήκε ήδη στην εξέταση της ουσίας,  νομίζω ότι πρέπει η κυβέρνηση να παγώσει κάθε σχετική διαδικασία. Γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή όλοι γνωρίζουμε ότι σε λίγες ημέρες, το πολύ σε λίγες εβδομάδες, θα έχουμε την τελική ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου επί της συνταγματικότητας ή όχι του νόμου".

Για την τροπολογία του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά

"Δεν υπάρχει πια λόγος να τρέξει ο κ. Παππάς να ψηφίσει μια τροπολογία για την οποία γνωρίζει ότι αν ο νόμος βγει αντισυνταγματικός, μετά από δύο – τρεις εβδομάδες, η τροπολογία αυτή αυτομάτως θα καταπέσει. Το σωστό είναι να σταματήσουμε τη συζήτηση για αυτή την υπόθεση, μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο".

Για τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Νίκο Νικολόπουλο και τη διάταξη πειθαρχικής έρευνας

"Ο κ. Νικολόπουλος τι είναι; Τον έχουν αφήσει να έχει την ταμπέλα του ανεξάρτητου για να μην χρεώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα οποία τον βάζουν να κάνει. Ο Νικολόπουλος είναι ο εντολοδόχος όλων των βρώμικων αποστολών του Τσίπρα και του Παππά. Τι έκανε τώρα λοιπόν ο Νικολόπουλος; Πήγε και είπε το όνομα του δικαστή. Μέχρι να πει το όνομά του δικαστή - γιατί τα email που δημοσιοποιήθηκαν δεν αποκάλυπταν το όνομα- δεν μπορούσε να ξεκινήσει καμία έρευνα εναντίον του. Αυτή τη διαδικασία εκθέσεως του ονόματος του δικαστή, την ανέλαβε ο κ. Νικολόπουλος. Και βεβαίως, στο δευτερόλεπτο, σαν έτοιμος από καιρό ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα. Ο πρόεδρος του ΣτΕ έκρινε ότι αυτά τα email δεν αποτελούν λόγο πειθαρχικής έρευνας. Έρχεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, καπελώνει τον πρόεδρο του ΣτΕ και διατάσσει πειθαρχική έρευνα. Και αυτό το κάνει, όχι σε έναν ουδέτερο χρόνο, αλλά το κάνει τη στιγμή που συνεδριάζει το ΣτΕ για αυτό το σημαντικό θέμα. Εδώ υπάρχει μια συγκεκριμένη μεθόδευση από την κυβέρνηση, από τον κ. Τσίπρα και από τον κ. Παππά με σκοπό την κατατρομοκράτηση του δικαστηρίου. Αυτά δεν γίνονται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα".

Για τη συγκρότηση ΕΣΡ

"Οι άνθρωποι που ως αντιπολίτευση δεν είχαν ψηφίσει τη σύσταση ούτε μίας ανεξάρτητης αρχής, κατηγορούν τη ΝΔ ότι μπλοκάρει τις ανεξάρτητες αρχές που τις έχει ψηφίσει όλες πλην μίας, του ΕΣΡ. Να επισημάνω ότι το ΕΣΡ υπήρχε, με νόμιμη σύνθεση, απλώς είχαν λήξει οι θητείες τριών μελών του. Μπορούσε όμως να συνεχίσει να λειτουργεί και με μειωμένη σύνθεση. Ένα βράδυ ήρθε ο κ. Παππάς και κατήργησε όλα τα μέλη του ΕΣΡ. Γιατί τα κατήργησε; Γιατί ήθελε να διώξει την κ. Λίνα Αλεξίου, η οποία είναι η μητέρα της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Κατήργησαν λοιπόν όλο το συμβούλιο με το πρόσχημα ότι είχαν λήξει οι θητείες των τριών μελών τους. Αφού κατήργησαν μόνοι τους το ΕΣΡ - γιατί επαναλαμβάνω ΕΣΡ υπήρχε-  άλλαξαν το νόμο και πήραν την αρμοδιότητα των αδειοδοτήσεων των καναλιών από το ΕΣΡ. Εμείς, λοιπόν, τους λέμε ότι θα ψηφίσουμε για τη συγκρότηση ΕΣΡ αν θέλουν αύριο το πρωί. Πρώτα όμως να δώσουν πίσω την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ και να ξεκινήσουν τη διαδικασία από την αρχή, όχι παράνομα όπως την έκαναν".