Αδ. Γεωργιάδης: Στο 3,5% ο πήχης για τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 15:14 - Τελευταία ενημέρωση: 15:29
-A +A
Αδ. Γεωργιάδης: Στο 3,5% ο πήχης για τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Τις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ως στόχο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης για τις ευρωεκλογές.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε δηλώσεις του στο news24/7 εξήγησε ότι «στις ευρωεκλογές του 2014 ο κ. Τσίπρας είπε 25 ψηφίζουμε 26 φεύγουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 26% και ο πήχης είναι αυτός που έβαλε ο κ. Τσίπρας, οτιδήποτε πάνω από 26% με 3,5 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Στις εθνικές εκλογές η διαφορά ήταν διπλάσια από τις ευρωεκλογές, έτσι θα γίνει και τώρα. Το σύνθημά μας είναι στις 26 ψηφίζουμε στις 27 φεύγουν. Υπάρχει ρεύμα "φύγετε" το οποίο θα εκφραστεί στην κάλπη. Την επόμενη μέρα θα βρισκόμαστε σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Δεν έχω κάνει αίτημα εξαίρεσης της κ. Τουλουπάκη. Σημειώνω όμως ότι έχει παραιτηθεί δύο φορές ο εποπτεύων εισαγγελέας, οι καταγγελίες Αγγελή εναντίον Τουλουπάκη παραμένουν ένα ανοιχτό ζήτημα. Δεν διανοούμαι ότι υπάρχει εισαγγελέας που θα παραβιάσει το Σύνταγμα, το άρθρο 86 που στην παρ. 5 δηλώνει πως ένας υπουργός μπορεί να παραιτηθεί από την παραγραφή. Αυτό δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι δημόσια διαδικασία. Ζητάω προκαταρκτική και αν υπάρξουν επαρκείς ενδείξεις, θα παραπεμφθώ στο ειδικό δικαστήριο. Εάν κληθώ για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας θα καταθέσω μήνυση εναντίον της κ. Τουλουπάκη. Δεν πιστεύω πως υπάρχει επίορκος εισαγγελέας. Εάν δεν βρήκε λεφτά πρέπει να πάει την υπόθεση στο αρχείο».

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ακόμα ότι ως ΝΔ «θα ψάξουμε όλη την περίοδο Τσίπρα […] Η αίσθησή μου είναι ότι θα βρούμε… Έχουμε εισαγγελική δίωξη 20 προσώπων για το Μάτι. Όταν θα έρθει ο φάκελος στη Βουλή, θα πρέπει να ψαχτεί. Εάν κάνουν στην παρούσα Βουλή προκαταρκτική για το Μάτι και δεν παραπέμψουν υπουργούς, τότε καίγεται η προκαταρκτική».

Για τις τιμές των φαρμάκω ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που κάνει η κυβέρνηση στο φάρμακο. Αφού επί δύο χρόνια μας κατηγορούν για τη Novartis, ο κ. Ξανθός παραδέχεται στη Βουλή ότι εκβιάζουν οι φαρμακοβιομηχανίες και γι’ αυτό γίνονται αυξήσεις στα φτηνά φάρμακα. Στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα άφησαν την αγορά ανεξέλεγκτη με αποτέλεσμα η ασπιρίνη να έχει πάει από το 1,80 στο 3,41». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα