Γεωργιάδης σε Παππά: Άλλοι θα δώσουν απολογία στην προανακριτική

Γεωργιάδης σε Παππά: Άλλοι θα δώσουν απολογία στην προανακριτική

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Ν. Παππά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την εξαγορά της Nova από τον επιχειρηματία Ευ. Μαρινάκη έλαβε χώρα στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε εκ νέου σύγκρουση συμφερόντων, λέγοντας ότι δήθεν η κυβέρνηση αδιαφορεί για το κούρεμα των τραπεζών και μάλιστα επανάφερε την πρότασή του για επιθετική εξαγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ. Ο υπουργός Ανάπτυξης εμφατικά καταλόγισε στον πρώην υπουργό «μανία» ενώ επισήμανε ότι δεν μπορεί ο ίδιος να παρέμβει σε μια ιδιωτική συμφωνία. «Κάρφωσε», δε, τον κ. Παππά για την προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και με νόημα είπε άλλοι θα κληθούν να απολογηθούν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. 

«Απολογία σε εσάς δεν θα δώσω. Απολογία θα δώσουν κάποιοι στην Προκαταρκτική. Ποια είναι απάντηση σας για το ότι δεν εξαγοράσατε εσείς την Nova μέσω της ΕΡΤ. Αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων θα το κρίνει η επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν χρειάζεται να στείλω καμία επιστολή στην Επιτροπή. Μετά τις καταγγελίες σας φαντάζομαι θα υπάρχει εξέταση αυτών. Εμείς έχουμε φτιάξει κανονική επιτροπή. Αν η Επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει παραβίαση του ανταγωνισμού εγώ θα δεχτώ την απόφαση της και θα εφαρμοστεί», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι πολιτεύετε λες και βρισκόμαστε στο 2014! «Αντί να πείτε συγνώμη στον Σαμαρά που τον ρίξατε αντί να βγαίνετε ένας, ένας και να το λέτε. Έχει βγει ο Βούτσης, ο Τσακαλώτος, ο Κούλογλου και όλοι σας», συμπλήρωσε υπενθυμίζοντας ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ οι τράπεζες προχωρούσαν σε κουρέματα. «Το κούρεμα επί Τσίπρα θα ήταν καλό και επί Μητσοτάκη θα είναι κακό;», αναρωτήθηκε σκωπτικά.

Απάντησε, επίσης, και στις αιτιάσεις Παππά ότι ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ θα ελέγχει το ταμείο των άλλων σωματείων: «Καταλαβαίνετε το γελοίο του επιχειρήματος. Αν δεν κάτσει να χάσεις δεν θα σε πληρώσω. Αμέσως θα γινόταν καταγγελία από κάποια ομάδα. Στην τελική υπάρχουν και άλλα κανάλια κ. Παππά, οι ομάδες μπορούν να πάνε εκεί», σημείωσε.

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει «μανία» σχετικά με το θέμα δεδομένου ότι κάθε εβδομάδα ένας βουλευτής κάνει την ίδια ερώτηση. «Μπορεί να χαρακτηριστείτε ότι είστε με κάποιους άλλους αν ρωτάτε για τον έναν», σημείωσε με νόημα, υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία εξαγοράς ξεκίνησε το 2016. «Βάλατε κανέναν όρο να μην πάρει την Nova αν έχει ομάδα;», διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι «μόνο ως ανέκδοτο δέχομαι την πρόταση για την ΕΡΤ» και αντέστρεψε το επιχείρημα ρωτώντας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαγόρασε την Nova όταν ήταν κυβέρνηση. Έστρεψε, τέλος, τα πυρά στα «χρυσά» συμβόλαια της ΕΡΤ με ποδοσφαιρικά σωματεία λέγοντας: «Πήγατε και μοιράσατε λεφτά στις ομάδες και με ποιο κριτήριο βάζατε την μία ομάδα να παίρνει 5 εκατομμύρια και την άλλη 1; Με ποια διαφημιστικά έσοδα; Και έτσι πήγατε να παρακάμψετε την απαγόρευση για τις κρατικές ενισχύσεις. Τόσο λερωμένη έχεις την φωλιά σου. Καλό κάποια στιγμή θα ήταν να μπει κάποιος εισαγγελέας να τα δούμε όλα αυτά. Εγώ πολύ θα ήθελα να μάθω. Αν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας και ακούει. Πήγατε να κάνετε προσωπικό πολιτικό παιχνίδι με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων».