Αδ. Γεωργιάδης: Ο ίδιος ο Τσίπρας πρέπει να ζητήσει Εξεταστική για τη Novartis

Αδ. Γεωργιάδης: Ο ίδιος ο Τσίπρας πρέπει να ζητήσει Εξεταστική για τη Novartis

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να καταθέσει πρόταση στη Βουλή για τη διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της Novartis, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «σκευωρία κατά της Δημοκρατίας» την υπόθεση ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος, ο κ. Τσίπρας χρειάζεται τις υπογραφές 60 βουλευτών ώστε να φέρει στη Βουλή πρόταση για τη διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει πράξη «αν έχει πολύ ψηλά την τιμή και την υπόληψή του», καθώς οι καταγγελίες του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή αφορούσαν εν ενεργεία υπουργό της κυβέρνησης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «σκευωρία κατά της δημοκρατίας» την υπόθεση ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων με αφορμή τη Novartis στην οποία είχε εμπλακεί και ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε πως «εξευτέλισαν τις ζωές μας για μεγάλο χρονικό δεχθήκαμε όλη αυτή τη λάσπη. Όσα αισθανόμαστε είναι ένα κεφάλαιο, το τι προβλέπει το σύνταγμα και τι είναι καλό για τη δημοκρατία μας και την Ελλάδα είναι άλλο. Θέλω να δω πρώτα το φάκελο».

Τέλος, διευκρίνισε ότι η υπόθεση δεν αποτελεί κυβερνητικό ζήτημα, παραπέμποντας το θέμα στη Βουλή. «Ανυπομονώ να φτάσει στη Βουλή για να διαβάσω την κατάθεση Αγγελή που αφορά και εμένα προσωπικά. Είναι ζήτημα δημοκρατίας για όλους τους Έλληνες… Δεν υπάρχει θέμα ρεβανσισμού, η δυσώδης αυτή ιστορία δεν μπορεί να γίνει προσωπικό ζήτημα των ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν… Αν διερευνηθεί, και ο τρόπος που θα διερευνηθεί, πρέπει να είναι μόνο στα πλαίσια της προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος από κάποιον που στο μέλλον θα σκεφθεί να κάνει κάτι ανάλογο» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.