Ο αναπτυξιακός θα προσθέτει 0,5% του ΑΕΠ στη χώρα ετησίως

Ο αναπτυξιακός θα προσθέτει 0,5% του ΑΕΠ στη χώρα ετησίως

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την σημαντική συμβολή του νέου αναπτυξιακού νόμου στο ΑΕΠ της χώρας υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, λέγοντας ότι θα προσθέτει ανάπτυξη κάθε χρόνο και για τα επόμενα δέκα χρόνια της τάξης του 0,5%.

Την ίδια ώρα, «εξέθεσε» τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παπά, ο οποίος –όπως υπογράμμισε- ήρθε «αδιάβαστος», καθώς έκανε κριτική σε διατάξεις που υπήρχαν σε προηγούμενα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ! Να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς δεν απάντησε, αλλά με… πρόσχημα μια τηλεφωνική κλήση έφυγε άρον- άρον από την αίθουσα.

«Το νομοσχέδιο έρχεται όπως λέει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας να προσθέσει 0,5% του ΑΕΠ την ερχόμενη δεκαετία», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι θα στηθούν επιχειρήσεις, θα βγει τζίρος και κέρδη. Σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη στόχος της κυβέρνηση είναι να έρθει στην Ελλάδα ο επενδυτής και η χώρα να του πει «έλα εδώ να σεβαστούμε το χρήμα και τον χρόνο σου».

Εξάλλου, όπως τόνισε, το παρών νομοσχέδιο είναι ένα «εξαιρετικά πρακτικό νομοσχέδιο», με το οποίο αίρονται όλα τα εμπόδια που έβρισκε μια επιχείρηση. «Εμείς θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα την πιο φιλική χώρα», υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα δανείζεται με αρνητικά επιτόκια. «Αυτοί που βάζουν τα λεφτάκια ξέρουν ποια κυβέρνηση κάνει τη δουλειά. Εμείς θα είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», ξεκαθάρισε ο ίδιος και κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν «πανηγυρίζοντας» το σχέδιο νόμου.

Νωρίτερα είχε αποδομήσει όλα τα επιχειρήματα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Ειδικότερα, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι η ΝΔ θα χρηματοδοτεί από τον αναπτυξιακό νόμο το delivery φαγητού. Ο Α. Γεωργιάδης, όμως, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει στον αναπτυξιακό νόμο online παραγωγές ενηλίκων, όπως και ντεκορατέρ και μοντελίστ ενώ αντέτεινε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να υποδύεται το ρόλο που είχε πριν 4,5 χρόνια! «Το λέω για να καταλάβετε ότι πλέον αν θέλετε να προκόψετε θα πρέπει να σοβαρευτείτε. Το να έρχεστε εδώ αδιάβαστος είναι βαρύ ατόπημα. Έχετε ήδη κοπεί», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης και μάλιστα απέδειξε ότι ο κ. Παππάς δεν είχε διαβάσει τους παλαιότερους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους μάλιστα συνυπέγραφε. Όπως για παράδειγμα οι προβλέψεις για την παροχή αδειών από τον υπουργό Ανάπτυξης είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που είχε φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Δραγασάκης.  «Προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετούσε αυτά που ζητούσε η αγορά. Αυτά είναι η δουλειά των κυβέρνησης στον καπιταλιστικό μας νόμο. Εσείς τα φέρνατε προφανώς χωρίς να τα διαβάσετε. Έχουμε περιλάβει το δικό τους άρθρο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για το άρθρο με τη μη ονομαστικοποίηση των μετοχών αλλά και για τη μη υποχρέωση των καναλαρχών να καταθέτουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. «Σας καλώ να αποσύρετε τη διάταξη. Περνάμε σε μια κατάσταση που δεν θα γνωρίζουμε από που προέρχονται τα χρήματα των ιδιοκτητών των καναλιών. Είναι αναπτυξιακή πολιτική αυτή;» διερωτήθηκε για να λάβει «πληρωμένη» απάντηση από τον Υπουργό Ανάπτυξης.  «Αυτή η εσωτερική του Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η τεράστια ψυχική ανάγκη να μαθαίνει που βρίσκει τα χρήματα ο τελευταίος, περίεργο πράγμα. Επί 4,5 χρόνια ρωτούσαμε ποιος είναι ο κρυφός μέτοχος της Αυγής και δεν παίρναμε απάντηση. Το μόνο που μάθαμε ήταν ότι δεν υπήρχε off shore στην Κύπρο. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Έχετε γίνει ρεζίλι των σκυλιών εδώ και 4,5 χρόνια» σημείωσε!