Αδ. Γεωργιάδης: Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε την απόλυση των κληρικών για να κάνει 10.000 ρουσφέτια

Αδ. Γεωργιάδης: Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε την απόλυση των κληρικών για να κάνει 10.000 ρουσφέτια

Για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας - Κράτους μίλησε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με αντικείμενο τη συμφωνία κράτους-Εκκλησίας δεν έγινε.

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ News 24/7, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η ΝΔ δεν είχε ενημέρωση για το σχέδιο συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου, επισημαίνοντας πως «ο πρωθυπουργός για να μπορέσει να κάνει 10.000 ρουσφέτια, ζήτησε την απόλυση των κληρικών. Θέλει να πάει στις εκλογές με ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου να φαντασιώνεται ότι θα μπει στο Δημόσιο. Έκανε όμως λάθος γιατί υποτίμησε την αντίδραση των κληρικών».

«Εάν νομοθετήσει (σ.σ.: η κυβέρνηση) παρά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «η Ν.Δ. δεσμεύεται ότι αυτός ο νόμος θα ακυρωθεί και οι ιερείς θα επανέλθουν στο Δημόσιο».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως βασική αρχή της ΝΔ είναι ότι δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο και θα επαναφέρει την αναλογία 1 προς 5 στις προσλήψεις.

«Χωρίς να μεταχειριστούμε τα δόλια μέσα που έχει χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ -ψευδομάρτυρες, συκοφαντίες, Ρασπούτιν κλπ- θα ψάξουμε θέματα που έχουν προκύψει για τα οποία υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις. Π.χ. το θέμα της ΔΕΠΑ είναι ο ορισμός του Ειδικού Δικαστηρίου», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.