Νέο αυτοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού χωρίς χαρτιά

Νέο αυτοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού χωρίς χαρτιά

 

Ένα νέο, αυτοματοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού μηχανισμού, χωρίς χαρτιά, το οποίο θα αφορά τόσο τα φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα.προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Παράλληλα ο υπουργός γνωστοποίησε ότι έχουν κατατεθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις για ρύθμιση δανείων και κάλεσε τους οφειλέτες να αδράξουν την ευκαιρία και να κάνουν αίτηση για να μπουν στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο νέο, αυτοματοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού μηχανισμού εξήγησε πως «δεν θα είναι το κούρεμα δυνητικό, ούτε θα εξαρτάται από καμιά έκθεση, κανενός ορκωτού. Ένας υπολογιστής θα βγάζει τα στοιχεία για την περιουσία, τα χρήματα, τα χρέη, το κούρεμα που χρειάζεται και τις δόσεις», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο σύστημα προετοιμάζεται σε συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, (Ανάπτυξης, Εργασίας, Οικονομικών) με τους θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «ξεμπλόκαρε» το σύστημα ρύθμισης των δανείων και «από εκεί που είχαμε 100, 200, 300 αιτήσεις, τώρα έχουμε πάνω από 40.000» και τόνισε ότι η διαδικασία είναι πλέον εξαιρετικά απλοποιημένη και δεν κοστίζει τίποτα.

«Είναι πλέον πάρα πολύ εύκολο. Δε χρειάζεται χαρτιά», «όλες οι τράπεζες και τις ελέγχουμε καθημερινά, έχουν σε κάθε τραπεζικό κατάστημα εξειδικευμένο υπάλληλο, για να κάνουν την δουλειά στον συμπολίτη μας δωρεάν. Δεν χρειάζεται να πάει ούτε σε δικηγόρο ούτε σε λογιστή ούτε σε κανέναν», τόνισε ο υπουργός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε ότι σκέφτεται «πολύ σοβαρά» να φτιάξει στην γενική γραμματεία καταναλωτή, μια τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παράπονα και καταγγελίες πολιτών κατά των τραπεζών. «Έχω ασταμάτητες καταγγελίες πολιτών για ταλαιπωρίες αδιανόητου μεγέθους. Και να ξέρετε ότι αν το αποφασίσω, θα βάζω και πρόστιμο στην τράπεζα που έχει τις περισσότερες καταγγελίες. Για να καταλάβουν όλοι ότι εδώ είμαστε για βοηθάμε τον κόσμο όχι για να τον ταλαιπωρούμε», σημείωσε.

?Σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση της φορολογίας στη μεσαία τάξη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι? η κυβέρνηση δουλεύει ήδη για τη μεσαία τάξη και συνέχισε: «Νομοθετήσαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ? ?και? ?την? ?εκ? ??νέου? ??μείωση? ?του? ΕΝΦΙΑ? για? τον? επόμενο? ?χρόνο. Νομοθετήσαμε? ?τη? ?μείωση? ??του? ?φόρου? ?σε? ? επιχειρήσεις.? Νομοθετήσαμε? τη μείωση του φόρου στο μέρισμα. Έχουμε εξαγγείλει ότι ?από τον Ιούλιο? ?του 2020? ?πάμε?? ?σε? μείωση? ?5%? των? ?ασφαλιστικών? ?εισφορών.? ?Γενική? ??πολιτική γραμμή? μας? ??είναι? ότι? κάθε? είδους? ?πλεόνασμα? ?το? ?οποίο? ?θα? προκύπτει,? ?θα κατευθύνεται στη μείωση της φορολογίας στη μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη επί ΣΥΡΙΖΑ καταστράφηκε και πρέπει τώρα να αναγεννηθεί για να πάει μπροστά η ελληνική οικονομία».

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο ?για να δοθούν κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχετικά με την απασχόληση ενώ για το μεταναστευτικό ανέφερε ότι είναι ένα τεράστιο ευρωπαϊκό ζήτημα και θα λυθεί με ευρωπαϊκή πολιτική.