Αδ. Γεωργιάδης: Να πέσουν οι τόνοι και να μιλήσουμε πολιτικά

Αδ. Γεωργιάδης: Να πέσουν οι τόνοι και να μιλήσουμε πολιτικά

Την ανάγκη να στραφεί η συζήτηση στη ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό και στις θέσεις των υποψηφίων σχετικά με την στάση του κόμματος στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε εκπομπή του MEGA.

Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό θέμα, είπε ο κ. Γεωργιάδης που αναδείχθηκε και στην χθεσινή αντιπαράθεσή του σε τηλεοπτική εκπομπή με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Το μεγάλο θέμα, είπε, είναι το τι θα γίνει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα καταφέρει και ζητήσει από την αντιπολίτευση να ψηφίσει τα νομοσχέδια που θα φέρει.

Συμπλήρωσε, σύμφωνα με το megatv.com, πως ήταν λάθος του κ. Μεϊμαράκη να εμπλέξει τον Αντώνη Σαμαρά γιατί έτσι "ρίχνει νερό στον μύλο όσων απεργάζονται τη διάσπαση της ΝΔ", κάτι που συνέβη είτε από συναισθηματική φόρτιση είτε από λανθασμένη πληροφορία.

Υπό αυτό το πρίσμα εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μιλήσουν πολιτικά οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ, αναφέροντας ότι είναι εθνικό του καθήκον να σταθεί όρθια η παράταξη για να υπάρχει εναλλακτική "στη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ".

Για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών είπε η Κυριακή ήταν μια "πάρα πολύ δύσκολη μέρα", ότι ζητάει συγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ, ότι μια εταιρεία ανέλαβε ένα έργο, αστόχησε, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να διαλυθεί το κόμμα, αναγνώρισε ωστόσο ότι είναι αποκαρδιωτικό ότι δεν ανέλαβε κανείς την ευθύνη αφού όπως τόνισε ο γραμματέας δεν θέλει να παραιτηθεί.

Υποστήριξε όμως ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι εξακολουθούν να στηρίζουν τον θεσμό της ΚΕΦΕ αφού εάν παραιτείτο όλη θα έπρεπε να γίνει συνέδριο για να αντικατασταθούν τα μέλη της και επομένως οι εσωκομματικές εκλογές θα μετατίθεντο για την άνοιξη.

"Μπροστά στον κίνδυνο της ματαίωσης των εκλογών, εμπιστευόμαστε τον θεσμό, την ιδέα της επιτροπής", είπε. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι πλέον θα παρακολουθούν οι υποψήφιοι πολύ στενότερα το τεχνικό ζήτημα της διεξαγωγής των εκλογών.

Το απόγευμα συγκαλείται η ΚΟ

Στο μεταξύ, συγκαλείται σήμερα στις 19:00 η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ την επομένη των έντονων αντεγκλίσεων των υποψηφίων αρχηγών με φόντο το φιάσκο στη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της επόμενης Κυριακής και των ευθυνών για τη μη πραγματοποίησή της.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φέρεται να είναι έτοιμος να παραιτηθεί υποδεικνύοντας ως "διάδοχό" του και μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, τον νυν γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Γιάννη Πλακιωτάκη.