Αδ. Γεωργιάδης κατά Κυρίτση: Τρέμω την ημέρα που θα ξυπνήσουμε και θα έχουμε νεκρό

Αδ. Γεωργιάδης κατά Κυρίτση: Τρέμω την ημέρα που θα ξυπνήσουμε και θα έχουμε νεκρό

«Τρέμω την ημέρα που θα ξυπνήσουμε και θα έχουμε νεκρό» απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων δηλώνοντας προηγουμένως ότι «δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ».

«Μάλλον δεν ξέρει το πόσες εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν νοσηλευτεί από μολότοφ. Να ευχόμαστε να μη σκοτωθεί κανείς αστυνομικός στις επιθέσεις με μολότοφ. Τρέμω την ημέρα που θα ξυπνήσουμε και θα έχουμε νεκρό. Από μολότοφ πήρε φωτιά το κτίριο της Marfin, όπου σκοτώθηκαν άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης στην εκπομπή «Ακραίως» για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι γνωστές οι απόψεις του Γ. Κυρίτση για την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους», πρόσθεσε και μίλησε για «συγγένειες» του ΣΥΡΙΖΑ με κουκουλοφόρους.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την προτεινόμενη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που μετατρέπει από κακούργημα σε πλημμέλημα την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Η συζήτηση για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα δεν είναι καινούργια. Επί της αρχής είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει. Το κεφάλαιο που αφορά στις μολότοφ είναι αδιανόητο, γιατί είμαστε μια χώρα που έχει μεγάλο πρόβλημα με αυτού του τύπου την τρομοκρατία», ανέφερε επιπλέον στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιό του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Μυρσίνη Λοΐζου. «Δεν είδα κάποιο ηχηρό όνομα. Τη μεγαλύτερη φασαρία την έκανε η Λοΐζου που δημόσια υπερασπίζεται με τους τρομοκράτες και κατηγορεί τα θύματά τους. Το να έχεις υποψήφιο ευρωβουλευτή κάποιον που κατηγορεί τα θύματα της τρομοκρατίας, είναι σωστό;».

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε: «Η κυρία Δούρου δεν ζητάμε να μην είναι υποψήφια για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης στο Μάτι, αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, αλλά ζητάμε να μην είναι υποψήφια διότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι δεν έχει ευθύνες η διοίκηση. Το εισαγγελικό πόρισμα αποκάλυψε το απόλυτο χάος και μπάχαλο, άσχετα αν αυτό καταλήξει σε ποινικές ευθύνες, αλλά δημιουργεί πολιτικές ευθύνες στην κ. Δούρου».