Αδ. Γεωργιάδης «απάντα» στον Τσίπρα: Ο ΕΝΦΙΑ μετά το 2015 έγινε συνταγματικός

Αδ. Γεωργιάδης «απάντα» στον Τσίπρα: Ο ΕΝΦΙΑ μετά το 2015 έγινε συνταγματικός

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης για το σόου που έστησε σήμερα στην Ολομέλεια. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε… έκπληκτος από όσα άκουσε από τα χείλη του πρωθυπουργού. «Το βασικό του επιχείρημα ήταν ότι οι 100 μέρες που διανύσαμε από 21η Αυγούστου είναι οι πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής σας και πρέπει να κριθείτε μόνο για αυτές γιατί οι προηγούμενες ήταν μνημονιακές», είπε και αναρωτήθηκε: Άρα αφού κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου δεν είχαν ούτε 100 μέρες διακυβέρνησης, δεν ισχύει η κριτική σας και είναι μόνο για τους κακούς δανειστές;

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε σκωπτικά ότι κανονικά θα έπρεπε να κουνάει το δάκτυλο όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και στους Υπουργούς του, πολλοί εκ των οποίων ψήφισαν τον ΕΝΦΙΑ όταν ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Κουρουμπλής, Τζάκρη, Μπόλαρης, Ξενογιαννακοπούλου ψήφισαν άρα ας κουνήσει το δάχτυλο ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές τους  και τους υπουργούς του», υπογράμμισε.

Παράλληλα, υπενθύμισε τα «ψέματα» Τσίπρα όταν ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε τον ΕΝΦΙΑ ως αντιστυνταγματικό νόμο. «Ο κ. Τσίπρας γυρνούσε στα κανάλια και στον Αυτιά που τώρα δεν του αρέσει και έλεγε  ότι ήταν αντισυνταγματικός. Και ο ίδιος είπε ότι  δεν θα τον πληρώσει και θα καταθέσει αυτό που του αναλογεί στο ΚΕΘΕΑ.  Φυσικά είπε ψέματα ούτε ένα ευρώ δεν είχε δώσει», τόνισε και συμπλήρωσε πως σε άλλη εκπομπή του Αυτιά έλεγε πως τα είπε ρητορικά αφού δεν έχει ακίνητο. «Μετά βγήκε το πόθεν του και μια χαρά ακίνητο είχε. Άρα ψέμα εις στον κύβο», κατέληξε. Κατά τον ίδιο, βέβαια, όλα αυτά ήταν αντισυνταγματικά μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. «Ο ΕΝΦΙΑ έπαψε να είναι αντισυνταγματικός και ως δια μαγείας έγινε συνταγματικός γιατί μόνο έτσι μπορούσε να τον εισπράττει η κυβέρνηση», υποστήριξε.

Ακόμα αποδόμησε το επιχείρημα Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους φτωχούς και η ΝΔ με την ελίτ. Συγκεκριμένα υπενθύμισε ότι πριν την μείωση του ΕΝΦΙΑ έχει υπάρξει αύξηση των αντικειμενικών αξιών, οπότε όλα ισοσκελίζονται. «Σε καμία περίπτωση δεν είστε η κυβέρνηση των φτωχών. Είστε η κυβέρνηση που έγδαρε τους φτωχούς σε ότι μπορέσατε και προλάβατε», είπε. 

Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις καταλήψεις των μαθητών, αλλά όπως είπε δεν υπάρχουν καλές και κακές καταλήψεις.