Η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία επιστρέφει στην Ελλάδα

Η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία επιστρέφει στην Ελλάδα

Η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία επιστρέφει στην Ελλάδα και η Σύρος είναι μόνο η αρχή, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ''Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τελετή εγκαινίων των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου υπό τη νέα διεύθυνση του Ομίλου ΟΝΕΧ, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στη Σύρο.

«Ήμουν υπουργός Ναυτιλίας την περίοδο 2011-2012. Τότε είχα επισκεφτεί τη Σύρο και το ναυπηγείο Σύρου ήταν σε μια πλήρη παρακμή. Το μόνο για το οποίο συζητάγαμε είναι αν θα βρίσκαμε καμία δουλειά από το Πολεμικό Ναυτικό, αν θα μπορούσαμε να περάσουμε καμιά τροπολογία στη Βουλή για να μην προχωρήσουμε σε κατασχέσεις, πως θα παρέμβουμε στη Δ.Ε.Η. για να μην κοπεί το ρεύμα. Αυτή ήταν η εικόνα του ναυπηγείου τότε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Ερχόμαστε σήμερα σε ένα ναυπηγείο που έχει έξι πλοία που φτιάχνονται ταυτόχρονα, που έχει 70 πλοία που περιμένουν να μπουν να πιάσουν σειρά. Συνέβη και το εξής αμίμητο το οποίο είναι πρωτοφανές, εγώ το λέω τώρα και όχι μόνο ως υπουργός αλλά αν θέλετε και ως επιχειρηματίας. Ήρθε στο γραφείο μου εφοπλιστής, ο οποίος μου ζήτησε ως ρουσφέτι -δεν κάνουμε ρουσφέτια ως γνωστόν, νόμιζε ότι κάνουμε-, να παρέμβω στον κύριο Ξενοκώστα να προηγηθεί το πλοίο του στη σειρά της ράδας, στη Σύρο, γιατί βιαζόταν. Αυτό δείχνει την καλή δουλειά που κάνετε».

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «Κάποια προβλήματα έλυσαν οι προηγούμενοι, κάποια προβλήματα λύσαμε εμείς. Το μείζον είναι ότι συναντηθήκαμε ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η επένδυση και να προχωρήσουν τα ναυπηγεία Σύρου. Πρέπει να δίνουμε και το παράδειγμα ότι μπορούμε να έχουμε και συνέχεια και όχι μόνο καυγάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε τέλος ότι η συμβολή του υπουργείου Εργασίας ήταν απολύτως απαραίτητη και κάλεσε τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση να κινηθεί με τον ίδιο τρόπο και σε άλλες περιπτώσεις στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Φωτογραφία αρχείου