Αδ. Γεωργιάδης: Γιατί τα παιδιά του Αλ. Τσίπρα δεν πάνε σε δημόσιο σχολείο;

Αδ. Γεωργιάδης: Γιατί τα παιδιά του Αλ. Τσίπρα δεν πάνε σε δημόσιο σχολείο;

Μάταια ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούσε από τον Νίκο Φίλη μια απάντηση στο ερώτημα γιατί ο Αλέξη Τσίπρας αποφάσισε τα παιδιά του να φοιτήσουν στην σχολή Hill και όχι σε ένα δημόσιο σχολείο! Ο υπουργός Παιδείας επέλεξε να στρίψει διά τους αρραβώνος και να απαντήσει, όπως ισχυρίστηκε, επί της ουσίας αλλά όχι στις αιτιάσεις του κ. Γεωργιάδη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή αφού αναρωτήθηκε για ποιον λόγο έκανε την παραπάνω επιλογή ο πρωθυπουργός, υπενθύμισε ότι το Σύνταγμα έδωσε την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα τα παιδιά του να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο.

«Καταργείται το δικαίωμα των γονέων να επιλέγουν», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και σημείωσε ότι όταν ισοπεδώνονται τα ιδιωτικά σχολεία με τα δημόσια είναι «σαν να λες ότι αναγκαστικά θα πας το παιδί σου εκεί που λέω εγώ»! Μάλιστα, προανήγγειλε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα φέρουν εώς και 3.000 απολύσεις, όχι μόνο σε εκπαιδευτικούς αλλά και καθαρίστριες ή φύλακες.

Σε ότι αφορά τους αιώνιους φοιτητές ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο κ. Φίλης ενδεχομένως να το νομοθέτησε για τον εαυτό του και αναρωτήθηκε αν ο υπουργός θα επανεγγραφεί στην σχολή του, με δεδομένο ότι δεν έχει πάρει το πτυχίο του. «Αφορά ενεργούς φοιτητές που για 2 εξάμηνα συνεχή δεν πήγαν να γραφούν και τους δίνεται η δυνατότητα να εγγραφούν στον εξάμηνα τους», απάντησε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

«Είχατε το θράσος να πείτε ότι η αριστεία δημιουργεί ανισότητες», τόνισε με νόημα ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέτει ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει ξεφτιλιστεί, μετά και την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.  Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι το κόστος των βανδαλισμών από αντιεξουσιαστές στο ΑΠΘ έφτασαν τις 40.000 ευρώ, κόστος το οποίο θα αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας. «Έχετε κόψει το ΕΚΑΣ και εσείς πετάτε χιλιάρικα για τους φίλους σας τους κουκουλοφόρους; Τι έχετε να πείτε για το γεγονός ότι προχθές έδειραν τον διοικητή της τροχαίας και εσείς τους κοιτάτε». Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι η ΝΔ θα αλλάξει τον νόμο για τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς «στόχος μας δεν είναι να πάμε τα ιδιωτικά προς τα κάτω αλλά τα δημόσια προς τα πάνω».

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης αναφερόμενος στην αριστεία υπογράμμισε: Όλες οι ψήφοι έχουν την ίδια αξία, αυτή είναι η αξία της δημοκρατίας. Όταν μιλάτε για τους αρίστους πρέπει να δούμε αν η πολιτική των τελευταίων χρόνων βοήθησε την γενικότερη πρόοδο του συνόλου. Υπάρχουν έρευνες που λένε τεκμηριωμένα ότι στα χρόνια της προπαγάνδας περί αριστείας στην Ελλάδα υπάρχει όξυνση των αντιθέσεων».

Αλέξανδρος Διαμάντης

 

Η ομιλία του αντιπροέδρου της ΝΔ στη Βουλή: