Άδ. Γεωργιάδης: Καταθέτω άμεσα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, 09:42
-A +A
Άδ. Γεωργιάδης: Καταθέτω άμεσα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση

Για θράσος, λασπολογία και συκοφαντία για πολιτικούς σκοπούς έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έπειτα από την έκδοση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο αναφέρεται ότι ο πρώην υπουργός Υγείας, πρέπει να ελεγχθεί περαιτέρω από την ελληνική Δικαιοσύνη για δήθεν ενδεχόμενες αποχρώσες ενδείξεις για διάφορα πλημμελήματα. 

Ο κ. Γεωργιάδης, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, ενώ προαναγγέλλει την κατάθεση μήνυσης για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και αγωγής για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης, ονομαστικά κατά οποιουδήποτε βουλευτού θα υπογράψει το πόρισμα.

Αναλυτικά, αναφέρει: 

«Το θράσος, η συκοφαντία και η λασπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς για τη Δημοκρατία μας, δεν έχουν προηγούμενο. Μετά από δύο χρόνια, κατέθεσαν ένα πόρισμα, στο οποίο αναφέρουν ότι πρέπει να ελεγχθώ περαιτέρω από την ελληνική Δικαιοσύνη για δήθεν ενδεχόμενες αποχρώσες ενδείξεις για διάφορα πλημμελήματα.

Δεν θα μπω στην πολιτική ουσία ότι από μόνο του όλο αυτό είναι γελοίο. Θα μπω, όμως, στη νομική ουσία. Πρώτον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, καθώς η εντολή που έχουν πάρει από τη Βουλή είναι ο έλεγχος μέχρι το 2015.

Δεύτερον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ελέγξουν κανέναν, πέραν της υπουργικής τους θητείας. Αυτά είναι αποκλειστικά ζητήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχω ήδη ελεγχθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει εκδώσει πόρισμα προκαταρκτικής εξέτασης δια του Εισαγγελέως κυρίου Δραγάτση και ουδέν μεμπτόν έχει βρεθεί εναντίον μου. Εάν ο κύριος Εισαγγελέας είχε οποιαδήποτε ένδειξη, θα μπορούσε να με καλέσει να δώσω εξηγήσεις και να μου ασκήσει δίωξη, καθώς και το διάστημα πέραν της υπουργικής μου θητείας δεν καλύπτομαι φυσικά από το νόμο περί ευθύνης υπουργών του άρθρου 86.

Άρα, η ελληνική Δικαιοσύνη ήδη έχει αποφανθεί ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη ηθικής αυτουργίας δικής μου σε οποιουδήποτε είδους αδίκημα, είτε σε βαθμό πλημμελήματος, είτε σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά συνέπεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν και όλα αυτά τα γνωρίζουν, αναγκάζονται να γράψουν ψέματα στο πόρισμά τους, μόνο και μόνο για να με συκοφαντήσουν για πολιτικούς σκοπούς.

Γι’ αυτό έχω δώσει εντολή στους δικηγόρους μου και πρόκειται να κατατεθεί άμεσα μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και αγωγή για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης, ονομαστικά κατά οποιουδήποτε βουλευτού θα υπογράψει το πόρισμα. Στο τέλος, η αλήθεια θα λάμψει στις αίθουσες των δικαστηρίων».

Εξάλλου, την κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο Α. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι το μόνο που προέκυψε μετά από δύο χρόνια ερευνών είναι «ενδεχόμενες αποχρώσες ενδείξεις για πλημμελήματα».

«Μετά από σχεδόν δύο χρόνια οι κατηγορίες εναντίον μου είναι: "ενδεχόμενες αποχρώσες ενδείξεις για ηθική αυτουργία σε πλημμελήματα..." φοβερό πόρισμα. Επί της ουσίας μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και αγωγή για Συκοφαντική δυσφήμιση κατατίθεται αμέσως», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης. -A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα