Αδ. Γεωργιάδης για Π. Πολάκη: Γιατί δεν αίρεται η ασυλία του για άσκηση δίωξης;

Αδ. Γεωργιάδης για Π. Πολάκη: Γιατί δεν αίρεται η ασυλία του για άσκηση δίωξης;

Γιατί δεν αίρεται η βουλευτική ασυλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για άσκηση δίωξης αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης σε παρέμβαση του στην ΕΡΤ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ενώ έχει ήδη ζητηθεί η άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, για τον ίδιο αλλά και για συνεργάτη του, δεν γίνεται αυτή η συζήτηση, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την υπόθεση της Novartis. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Νovartis σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει εισαγγελέας στη χώρα που θέλει εις γνώσιν του να παίξει πολιτικά παιχνίδια με την Κυβέρνηση. Οι εισαγγελείς μπορούν να κάνουν όποια έρευνα θέλουν αλλά υπό το Σύνταγμα και τους νόμους».

«Αν βρήκαν χρήματα σε κάποιον, πρέπει να ασκήσουν διώξεις. Αν δεν βρήκαν, πρέπει να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Πρέπει οι εισαγγελείς να καταλήξουν σε ένα πόρισμα. Δεν γίνεται εγώ και οι υπόλοιποι εννέα να περιφερόμαστε αενάως ως ύποπτοι για τη Novartis», ανέφερε.

Εγώ έχω πει ότι παραιτούμαι της παραγραφής, αλλά το Σύνταγμα προβλέπει ταχεία διαδικασία  για να μην μένουν σκιές. Δεν με βλάπτει η δικαστική διαδικασία, με βλάπτουν οι φήμες. Πρέπει οι εισαγγελείς να καταλήξουν σε πόρισμα, δεν μπορώ εγώ κι άλλοι 9 να περιφερόμαστε ως ύποπτοι», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το άρθρο του BBC καθώς όπως τόνισε, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία.

Παράλληλα πρόσθεσε: «Πρέπει να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά γιατί δεν είναι όλα αθώα. Η συμφωνία των Πρεσπών, δυστυχώς, δίνει το περιθώριο σε όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τη λεγόμενη “μακεδονική ταυτότητα” για να δημιουργήσουν ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Υποτίθεται ότι κάναμε μια συμφωνία για να λύνουμε τις παρεξηγήσεις μεταξύ των δύο χωρών. Αν κάναμε μια συμφωνία για να δημιουργούμε νέες μεταξύ μας παρεξηγήσεις, δεν έχουμε πετύχει και πολλά πράγματα».

Επιπλέον, για τoν κ. Σταύρο Θεοδωράκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού τον κατηγορεί δημοσίως ότι είναι περίπου η αιτία διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

«Αντί να ψάχνει να βρει εξωτερικούς εχθρούς δεξιά και αριστερά, ας αναλογιστεί τα λάθη που έχει κάνει ο ίδιος. Πιστεύω ότι όσοι ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να είναι στη Ν.Δ.», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, για τις δηλώσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου επισήμανε: «Ένα κόμμα που έχει αρχές και πολεμάει τον ρατσισμό οφείλει να “τιμωρήσει” δημόσια έναν βουλευτή του που κάνει τέτοιες δηλώσεις. Προκειμένου να μείνει στην εξουσία, δεν τον ενδιαφέρει κανένα ιδεολογικό του αξίωμα».