Αδ. Γεωργιάδης για Καστελόριζο: «Κάποιοι ανόητοι ξεδίνουν στα drones»

Αδ. Γεωργιάδης για Καστελόριζο: «Κάποιοι ανόητοι ξεδίνουν στα drones»

«Κάποιος ανόητος από την πλευρά της Τουρκίας προφανώς οργάνωσε αυτήν την πρόκληση», σχολίασε ο Αδ. Γεωργιάδης για την προσβολή της ελληνικής σημαίας στο νησί.

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός τόνισε ωστόσο πως «επειδή μου αρέσει να βλέπω την "μεγάλη εικόνα", η Τουρκία και ο Ερντογάν δύο φορές αυτό το καλοκαίρι ηττήθηκαν. Αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω σχετικά με τον στόλο και το Ορούτς Ρέις που έβγαλαν δύο φορές αλλά και με τις απειλές που εκτόξευσαν δεκάδες φορές και τις πήραν πίσω». 

«Εχουν "φάει" (οι Τούρκοι) την επακούμβηση από το Λήμνος, το χτύπημα του F-16 που καταστράφηκε μετά την αερομαχία, τα υποβρύχιά τους που κολλήσαμε γύρω από την Εύβοια και την πλήρη επικράτηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού τις τελευταίες 65 μέρες. Τώρα, κάποιοι ανόητοι ξεδίνουν στα drone», είπε.

Για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και το ενδεχόμενο κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αποσκοπεί στην οικονομική καταστροφή της Τουρκίας, αλλά στόχος είναι να αναγκαστεί  να υποχωρήσει η Τουρκία από τον μεγαλοϊδεατισμό της. Στην φάση αυτή μάλιστα, εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης, η Τουρκία πράγματι έχει υποχωρήσει στον μεγαλοϊδεατισμό της, «έχει φάει σφαλιάρα» όπως είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη και στη Λιβύη όλα εξελίσσονται αρνητικά για την Τουρκία.

«Δεν ξέρω αν πολλοί συμπολίτες μας πίστευαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε μέσα σε λίγους μήνες να επιφέρει τόσο μεγάλα χαστούκια στον Ερντογάν. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία να έχει φάει τόσα χαστούκια». Και εξήγησε ότι αναφέρεται στον Έβρο, στον τουρκικό στόλο το καλοκαίρι και «τώρα στην πλήρη στήριξη της Δύσης στην Ελλάδα. Ο Πομπέο έρχεται στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη και δεν πάει στην Τουρκία» είπε με νόημα. «Οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την εξωτερική μας πολιτική».