Αδ. Γεωργιάδης: Ευθεία παράβαση του ποινικού κώδικα η ηχογράφηση του Π. Πολάκη

Αδ. Γεωργιάδης: Ευθεία παράβαση του ποινικού κώδικα η ηχογράφηση του Π. Πολάκη

Για ευθεία παράβαση του ποινικού κώδικα έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην παράνομη ηχογράφηση του Γιάννη Στουρνάρα από τον Παύλο Πολάκη για το ζήτημα που προέκυψε μετά το δάνειο που πήρε από την Attica Bank. 

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα, καθώς όταν ο ένας από τους δύο συνομιλητές καταγράφει τον άλλον, τότε απαιτείται ρητή συγκατάθεση του δεύτερου και όχι απλώς ενημέρωσή του.

«Ζούμε σε μία χώρα απόλυτης παρακμής. Έχουμε τα sms του κ. Καμμένου στον κ. Κοτζιά και ταυτόχρονα τον κ. Πολάκη να απειλεί τον κεντρικό τραπεζίτη. Ο κ. Πολάκης έχει διαπράξει κακούργημα που μαγνητοφώνησε και δημοσιοποίησε τον διάλογό του με τον κ. Στουρνάρα χωρίς τη ρητή συναίνεσή του. Κανονικά θα έπρεπε ένας εισαγγελέας να έχει ήδη ασκήσει δίωξη στον κ. Πολάκη», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Παράλληλα, υπενθύμισε την περίπτωση με τη συνομιλία με τον κ. Ψυχάρη. «Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι αν είχε ηχογραφήσει ο κ. Ψυχάρης τη συνομιλία τους ήταν κακούργημα. Τώρα που ο κ. Πολάκης έχει ηχογραφήσει τον κ. Στουρνάρα “πέρα βρέχει”. Δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δυο σταθμά. Ή οι νόμοι ισχύουν για όλους ή δεν ισχύουν για κανέναν».