Αδ. Γεωργιάδης: Εθνικός στόχος να γίνει η Ελλάδα φιλική στις επιχειρήσεις

Αδ. Γεωργιάδης: Εθνικός στόχος να γίνει η Ελλάδα φιλική στις επιχειρήσεις

Εθνικό στόχο χαρακτήρισε την μετατροπή της Ελλάδας σε μία φιλική προς την επιχειρηματικότητα χώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

"Χωρίς την επίτευξη αυτού του στόχου δεν θα ανακάμψει η οικονομία" τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος απαρίθμησε τις λύσεις που προτείνει η ΝΔ όπως η μείωση της γραφειοκρατίας, των φόρων - σε πρώτη φάση σε επιχειρήσεις και μερίσματα - και ασφαλιστικών εισφορών.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για περιορισμό των δημοσίων δαπανών, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για την οικονομία, μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, καθώς και ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων. Ακόμα, έκανε επίσης λόγο για ένα γενναίο - όπως το χαρακτήρισε - πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για τους δεσμευμένους λογαριασμούς επιχειρηματιών που παραμένουν οικονομικά ενεργοί.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έθεσαν στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας .Τα προβλήματα των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Τα μέλη της διοικητικής επιτροπής και του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκαν - μεταξύ άλλων - στις υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, την απουσία σταθερού φορολογικού συστήματος, την ελλιπή χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα, τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις κατασχέσεις και τη δέσμευση λογαριασμών, τον Εξωδικαστικό και τις 120 δόσεις, την ανάγκη κινήτρων για επενδύσεις από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη δυσκολία πρόσβασης στα κοινοτικά προγράμματα, τη γραφειοκρατία, το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο, την αργή απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και μία σειρά από κλαδικά ζητήματα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ