Αδ. Γεωργιάδης: Εκλογές αν φύγει ο Π. Καμμένος από την κυβέρνηση

Αδ. Γεωργιάδης: Εκλογές αν φύγει ο Π. Καμμένος από την κυβέρνηση

Τη βεβαιότητα ότι με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός θα χάσει την «πολιτική νομιμοποίηση» που χρειάζεται για να κυβερνάει και θα αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εξέφρασε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσυρθούν από την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας θα χάσει την πολιτική νομιμοποίηση που χρειάζεται βάσει των πολιτικών ηθών της Ελλάδας και συνεπώς θα πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα πρόωρες εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου πως ακόμα και σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ αποσυρθούν από την συμπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην διακυβέρνηση με ψήφο ανοχής, σημειώνοντας ότι ότι η τελευταία φορά όπου κυβερνήθηκε από κυβέρνηση μειοψηφίας ήταν τον 19ο αιώνα και κατέληξε σε ειδικό δικαστήριο.

Υπενθύμισε δε πως το 1993 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ούτε καν διανοήθηκε να κυβερνήσει με ψήφο ανοχής όταν έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Χρειάζεται ψήφο εμπιστοσύνης για να δικαιούται να κυβερνάει ο πρωθυπουργός επισήμανε και άφησε να εννοηθεί πως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συνεχιστεί μία κυβερνητική εντολή που θα έχει χάσει την αρχική πλειοψηφία της.