Άδ. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο

Άδ. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο

Την εκτίμησή του ότι δεν χρειάζεται να συζητάμε για «θερμό» επεισόδιο γιατί «όσο συζητάμε, τόσο παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας», εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στον Alpha, ο Αδ. Γεωργιάδης τόνισε πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να κρατάει χαμηλούς τόνους, ειδικά σε μια περίοδο που «στην εξωτερική πολιτική η Κυβέρνηση τα έχει κάνει «θάλασσα». «Έχει έναν Υπουργό Εθνικής Άμυνας που είναι επικίνδυνος», δήλωσε.

Επίσης τόνισε πως δεν υπάρχει καμία «γκρίζα ζώνη» στο Αιγαίο και πως δεν χρειάζεται όμως να προκαλούμε την Τουρκία.

Παράλληλα, σχετικά με τη σημαία που υψώθηκε στους Φούρνους σημείωσε πως τα παιδιά αυτά κινήθηκαν «με φλογερό πατριωτισμό και συναίσθημα», αλλά υπογράμμισε ότι «η εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να ασκείται με αυτό τον τρόπο».

«Ήταν ένα αρνητικό επεισόδιο για τα εθνικά μας συμφέροντα, όχι γιατί ύψωσαν τη σημαία, αλλά γιατί αυτό έπρεπε να γίνει – αν το αποφασίζαμε - σε συνεννόηση με το ελληνικό κράτος», πρόσθεσε.

Τέλος, για την έξοδο από τα μνημόνια ανέφερε ότι κανείς στην Ελλάδα δεν πιστεύει τα περί καθαρής εξόδου και αναρωτιέται κατά πόσο «μπορεί ο κ. Τσίπρας να ξαναπάει τις συντάξεις εκεί που ήταν το 2010». 

«Εμείς ως Ν.Δ. θα αντιστρέψουμε το μίγμα της πολιτικής. Θα μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες, τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε να δώσουμε χώρο στην ιδιωτική οικονομία να αναπτυχθεί», σημείωσε.

«Οι κ. Μητσοτάκης και Σαμαράς λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Και οι δύο λένε ότι είτε με αυτοδυναμία είτε χωρίς, οι ευρύτερες συναινέσεις είναι αναγκαίες», πρόσθεσε.