Α. Τσίπρας: Το Μετρό της Θεσ/νίκης δεν είναι ανέκδοτο - Μένει να πάρει και ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα

Α. Τσίπρας: Το Μετρό της Θεσ/νίκης δεν είναι ανέκδοτο - Μένει να πάρει και ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα

Περισσότερο από τρεις ώρες διήρκησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα περίπτερα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Το περίπτερο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ήταν το πρώτο που επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός στο περίπτερο 15. «Είναι η πρώτη φορά που το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο», δήλωσε ο πρωθυπουργός,  αναφερόμενος στο έργο του μετρό, στο κοινό περίπτερο της Αττικό Μετρό με τον ΟΑΣΘ. «Το μόνο που μένει στην πόλη είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα», πρόσθεσε  ο κ. Τσίπρας.

Ακολούθησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο περίπτερο του «Δώσε Ελπίδα», όπου ο κ.Τσίπρας υπέγραψε αίτηση να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Στη συνέχεια, πέρασε από τα σταντ του ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ, όπου έλαβε δώρο ένα βιβλίο καθώς και στις Οδικές 

Ο πρωθυπουργός είδε πώς λειτουργεί το πιλοτικό πρόγραμμα του ψηφιακού υδρόμετρου της ΕΥΑΘ, το οποίο επιτρέπει στον καταναλωτή να ενημερώνεται για τις καθημερινές καταναλώσεις του και να ελέγχει το υδρόμετρό του από τον υπολογιστή ή ακόμη από το κινητό του τηλέφωνο.

Μια ξεχωριστή συνάντηση, με ένα ρομπότ ονόματι «Ρολίτα», είχε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και συγκεκριμένα στο σταντ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στην Ακαδημία Ρομποτικής.

Ο υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημήτρης Χαραλαμπίδης, ενημέρωσε τον κ.Τσίπρα για το ρομποτάκι «Ρολίτα». Του είπε πως πρόκειται για μια δημιουργία φοιτητών του ιδρύματος που ασχολούνται με την κοινωνική και εκπαιδευτική ρομποτική.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ