Τρίτη 23 Απριλίου 2019, 13:05

-A +A

Ο Τσίπρας ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για τα... μάτια του Πολάκη

Τρίτη 23 Απριλίου 2019, 13:05
Ο Τσίπρας ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για τα... μάτια του Πολάκη
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετατρέπει ο Αλέξης Τσίπρας την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει η Ν.Δ. κατά του Παύλου Πολάκη καλύπτοντας πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για τη χυδαία επίθεσή του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο και υιοθετώντας όσα είπε. Επίθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο αλλά και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ο Πρωθυπουργός επιχειρεί τώρα να μαζέψει με τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης συνολικά προς την κυβέρνηση.

Με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός όχι μόνο υψώνει ασπίδα προστασίας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αλλά θεωρεί ότι ξεφεύγει από τη δύσκολη θέση να χρειαστεί να ταυτιστεί μαζί του στη Βουλή σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση. Μάλιστα, αποδεικνύοντας ότι επιθυμεί πάση θυσία να αλλάξει την ατζέντα, αφού ήδη οι τριγμοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυροί, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και να βάλει στοπ επίκεντρο το αν το ήθος έιναι καλό ή κακό αν είναι αγενής ή ευγενής». Εντύπωση, δε, προκάλεσε ότι χαρακτήρισε το ύφος του Πολάκη «αψύ», δηλαδή οξύθυμο, ευέξαπτο, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!  

Εφευρίσκοντας δήθεν επιχειρήματα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι με την πρόταση μομφής που κατέθεσε, θέλει να αποφύγει μια «πρόσωπο με πρόσωπό αντιπαράθεση», εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι η ΝΔ δεν θέλει να συζητήσει τα ζητήματα της οικονομίας, της Ευρώπης αλλά και θέματα που απασχολούν τους Έλληνες ψηφοφόρους.

«Επίλεξε έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο», ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι θέλει να αποφύγει μια συζήτηση για το κόψιμο των επιδομάτων, την υπόθεση της Novartis, τα θαλασσοδάνεια κλπ. «Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Ενημερώστε ότι όποτε καταθέσει πρόταση μομφής θα τη μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης τα μεγάλα και τα κρίσιμα. Εδώ θα συζητήσουμε εφ'' όλης της ύλης», υπογράμμισε.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας υπογράμμισε ότι ενώ ο Ν. Φίλης τον άδειασε ο πρωθυπουργός ταυτίζεται μαζί του. «Δεν θα περίμενε ποτέ κανείς μετά τη δήλωση και του κ. Φίλη από βήματος Βουλής ότι η συμπεριφορά Πολάκη δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος που πρέπει υπηρετούμε σε αυτή την αίθουσα, ο πρωθυπουργός που έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής να ταυτίζεται απόλυτα με αυτό τον άνθρωπο», τόνισε, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει ότι δεν θέλει να μιλήσει στη Βουλή για τον Π. Πολάκη.

«Δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη αλλά για τους πολλούς που υποφέρουν και βγαίνουν από την κρίση», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι δεν θα επιτρέψει στη ΝΔ να εκτρέψει τη συζήτηση εκεί που θέλει. Μάλιστα, ισχυρίστηκε -καλύπτοντας εκ νέου τον Πολάκη- ότι το ύφος και το ήθος του καθενός μετριέται στην εντιμότητά του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ντροπή για τη δημοκρατία είναι «τα θαλασσοδάνεια που δίνονταν νύχτα με τροπολογίες σε αυτή Βουλή, οι μίζες, η διαφθορά η διαπλοκή».

Σημειώνεται πως όλη η τοποθέτηση του Α. Τσίπρα είχε στόχο να καλύψει πλήρως τον Π. Πολάκη. Υιοθετεί όμως και τις δηλώσεις του και τις αναρτήσεις του και τις συκοφαντικές τοποθετήσεις. Στέλνει μήνυμα προς όλους εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αναπληρωτής υπουργός εκφράζει και τον ίδιο. Άλλωστε τον έχει καλύψει ακόμη και για το Δόγμα σχετικά με τη φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων προκειμένου να κερδίσει ξανά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει αφήσει στα συρτάρια και τη δικογραφία κατά Πολάκη για την καταγραφή της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα. Μια δικογραφία που δεν μπορεί όπως αναφέρουν στη Βουλή να θεωρηθεί πως αφορά υπουργικά καθήκοντα και δύσκολα θα καταστεί εφικτό να μη συζητηθεί η άρση ασυλίας του.  

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα