Α. Τσίπρας: Καθαρή η νίκη της ΝΔ – Ισχυρή αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ

Α. Τσίπρας: Καθαρή η νίκη της ΝΔ – Ισχυρή αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ

Για καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα και νίκη της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το αποτέλεσμα δεν αποτελεί στρατηγική ήττα του κόμματός. Αντιθέτως σημείωσε πως αναδεικνύεται στον κεντρικό παράγοντα του προοδευτικού χώρου και προανήγγειλε μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός στο μήνυμά του τόνισε ότι «οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους», προσθέτοντας πως ο ίδιος συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο θα περιμένει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Παράλληλα, προαναγγέλλοντας δυναμική αντιπολίτευση εξέφρασε την ευχή να μην υπάρξει ρεβανσισμός από την επάνοδο της ΝΔ, ειδικά, όπως είπε σε θέματα που αφορούν κατακτήσεις της απερχόμενης κυβέρνησης.

«Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι στη δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα που παραδίδουμε στη νέα κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όποιος δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται, ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει. Κυρίως όμως μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται. Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα», κατέληξε ο Α. Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμα:

- Τηλεφώνημα Α. Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Φωτογραφία Intime News