Α. Τσίπρας: Παραπολιτικό κουτσομπολιό η υπόθεση Πολάκη - Αιχμές για Γ. Στουρνάρα

Α. Τσίπρας: Παραπολιτικό κουτσομπολιό η υπόθεση Πολάκη - Αιχμές για Γ. Στουρνάρα

Πλήρη και σαφή στήριξη στον Παύλο Πολάκη, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα για τις ηχογραφήσεις, προσέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο όπου άφησε αιχμές για τον Γ. Στουρνάρα χωρίς να τον κατονομάσει κάνοντας λόγο για υπερτιμημένους τεχνοκράτες. Την ίδια στιγμή και ενώ η Κομισιόν ανακοίνωνε την ανανέωση της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα δήλωνε πως οδήγησε τη χώρα στο «ξέφωτο».

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο για να δηλώσει την πλήρη στήριξή του στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας παρά το γεγονός ότι το θέμα του δανείου που έλαβε ύψους 100.000 ευρώ, αλλά κυρίως αυτό με την ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας και της δημοσιοποίησής της έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο στην Ελλάδα, αποτελώντας και αντικείμενο ρεπορτάζ σε Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Για τον Αλέξη Τσίπρα η υπόθεση Πολάκη είναι ένα «παραπολιτικό κουτσομπολιό» με το οποίο δεν πρέπει να ασχολείται κανείς ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας είναι είναι ένας «υπερτιμημένος τεχνοκράτης» που  όταν διαχειρίστηκε την οικονομία την έριξε στα βράχια...

Με τη δήλωσή του αυτή ουσιαστικά επιβέβαιωσε πως όσα πράττει και λέει ο Π. Πολάκης τελούν υπό την έγκριση του ίδιου του Πρωθυπουργού  ο οποίος κατ επανάληψη του έχει προσφέρει ο ίδιος προσωπικά πλήρη κάλυψη κόντρα ακόμη και σε ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν να αντιδρούν.

Εν τω μεταξύ την ίδια στιγμή κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο επιχείρησε να εμφανίσει ως μεγάλο άνοιγμα στο χώρο της κεντροαριστεράς την υπουργοποίηση των Θ. Μωραίτη και Αγ. Τόλκα συνεχίζοντας την προσπάθεια να διεμβολίσει το ΚΙΝΑΛ και κάνοντας λόγο για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό παρά την εμφανή αδυναμία να προσελκύσει προσωπικότητες που δύναται να σηματοδοτήσουν έστω μια ανάλογη κίνηση.

Ως προς το θέμα της οικονομίας ο Πρωθυπουργός ενεφανίσθη να δηλώνει ότι οδήγησε την χώρα στο... ξέφωτο αν και την ώρα που προχωρούσε σε μια παράθεση των μέτρων που έλαβε το τελευταίο διάστημα, προαναγγέλλοντας και άλλα που θα έρθουν κυρίως μετά τις εκλογές (τις προσδιόρισε και πάλι για τον Οκτώβριο) η Κομισιόν ανακοίνωνε επισήμως ότι παρατείνεται για 6 ακόμη μήνες η ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. 

Μάλιστα οι σχετικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα έγιναν και στη σκιά των ενστάσεων αξιωματούχων των Βρυξελλών ως προς τις εξαγγελίες για την πρώτη  κατοικία, καθώς και τις προειδοποιήσεις του Γραφειου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. 

Τέλος μίλησε για «καταστροφολογικές προβλέψεις που δεν επαληθεύτηκαν» άλλα και για «διακαείς πόθους που διαψεύστηκαν από την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση». «Η Ελλάδα βαδίζει σταθερά και με ασφάλεια στο δρόμο της ανάκαμψης», είπε χαρακτηριστικά.